براساس پیش بینی یک نهاد تحقیقاتی وابسته به سازمان ملل، بیش از ١٣̷٢ میلیون انسان تا سال ٢٠٣٠ بر اثر ابتلا به بیماری سرطان جان خود را از دست خواهند داد.
« آژانس بین المللی تحقیق سرطان» پیش بینی کرده است با فرض این که سرعت ابتلای افراد به سرطان طی دو دهه آینده ثابت بماند، تا سال ٢٠٣٠، سالانه تقریباً ٢١̷٤ میلیون مورد جدید ابتلا به این بیماری تشخیص داده خواهد شد.
کریستوفر وایلد، مدیر « آژانس بین المللی تحقیق سرطان» گفته است: « این ارقام نمایانگر دقیق ترین ارزیابی ست که تاکنون از تعداد ابتلای انسان های سراسر جهان به بیماری سرطان به دست آمده است و از این اطلاعات می توان برای کنترل این بیماری در نقاط مختلف جهان بهره جست.»
این آژانس گردآوری اطلاعات مربوط به آمار سرطان که « ٢٠٠٨ Globcan » نامیده شده را روز اول مه سال جاری آغاز کرده است.
در سال ٢٠٠٨، آخرین سالی که ارقام مربوط به افراد مبتلا به سرطان گردآوری شد، حدود ١٢̷٧ میلیون مورد جدید ابتلا به این بیماری تشخیص داده شده بود و ٧̷٦ میلیون نفر بر اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست دادند.
در گزارش این سازمان وابسته به سازمان ملل خاطر نشان شده است که آمار ابتلا به سرطان در کشورهای درحال توسعه بیشتر از سایر نقاط جهان است و ۵۶ درصد موارد تشخیص جدید ابتلا به سرطان در این کشورها بوده و ۶۳ درصد کل قربانیان این بیماری کشنده، شهروندان کشورهای درحال توسعه بوده اند.
آقای وایلد گفته است سرطان رحم و سرطان کبد، شایع ترین سرطان های کشورهای درحال توسعه و سرطان پروستات و روده بزرگ، شایع ترین انواع سرطان ها در کشورهای توسعه یافته بوده اند.
سرطان ریه با ١̷۶۱ میلیون مورد ( تقریباً ۱۳ درصد کل موارد ابتلا به بیماری)، سرطان سینه با ١̷۳٨ میلیون مورد ( حدود ١١ درصد ) و سرطان روده بزرگ با ١̷٢۳ میلیون مورد ( ٩̷٧ درصد )، شایع ترین سرطان های سال ٢٠٠٨ در سراسر جهان بوده است.
در این گزارش تاکید شده است عواملی همچون رشد جمعیت و افزایش سن در پیش بینی ارقام ابتلا به بیماری سرطان منظور شده اند.