مجمع عمومی سازمان ملل چهارشنبه ۲۷ آذرماه قطعنامه «محکومیت وضعیت حقوق بشر در ایران» را با ۸۱ رای مثبت تصویب کرد.
بنابر گزارشها مجمع عمومی سازمان ملل با ۸۱ رای موافق ، ۳۰ رای مخالف و ۷۰ رای ممتنع قطعنامه مربوط به محکومیت وضعیت حقوق بشر در ایران را تصویب کرده است.
پیش از این دفتر نمایندگی ایالات متحده در سازمان ملل متحد شامگاه پنجشنبه ۲۴ آبان ماه به وقت شرق آمریکا از تصویب یک «قطعنامه کلیدی» در کمیته سوم مجمع عمومی در مورد «وضعیت وخیم» حقوق بشر در چند کشور، از جمله ایران، خبر داده بود.
قطعنامه ای که اخیرا سازمان ملل در رابطه ایران تصویب کرده است در رابطه با «محدودیت شدید آزادی اندیشه، مذهب و اعتقادات» و «فشار فزاینده» علیه اقلیتهای مذهبی همچون جامعه بهاییها، دراویش گنابادی و صوفیها است.
گزارشها حاکی است که این قطعنامه براساس دو گزارش جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در ایران، تهیه شده است.
آقای رحمان در گزارش خود که روز چهارشنبه یکم آبان منتشر شده، گفته بود که اقلیتهای دینی و نژادی در ایران با چالشهایی جدی برای برخورداری از حقوق خود برخوردارند.
در این گزارش آمده است که اقلیتهای دینی و نژادی هدف دستگیریها و بازداشتهای خودسرانه به دلیل فعالیت صلحآمیز برای احقاق حقوق خود یا حق استفاده از زبان خود قرار میگیرند.
همچنین ببینید: گزارش جدید «جاوید رحمان»؛ سرکوب اقلیتها، کارگران و مخالفان حجاب اجباری در ایرانتصویب این قطعنامه پس از آن است که در اعتراضات آبان ماه در ایران بنابر گزارش عفو بین الملل دست کم ۳۰۴ نفر کشته شدند و این سازمان گزارش داده است که بازداشت شدگان «تحت شکنجه و بدرفتاری هایی از جمله ضرب و شتم و شلاق» قرار گرفته اند.
همچنین روز چهارشنبه ۲۷ آذرماه طرح پیشنهادی تد دویچ نماینده دموکرات ایالت فلوریدا، و جو ویلسون، نماینده جمهوریخواه ایالت کارولینای جنوبی، در مورد حمایت از معترضان ایران در مقابل رژیم جمهوری اسلامی، در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان تایید شد.
تد دویچ در زمان ارائه این طرح گفته بود: «ایرانیانی که در سرتاسر کشور به اعتراض در مقابل نظام سرکوبگر برخاستهاند، با خشونت و تیراندازی از سوی حاکمان ایران روبرو شدهاند که مرگ صدها تن را در پی داشته است.»