مجمع عمومی سازمان ملل خواستار آتش‌بس در غزه و آزادی همه گروگانها شد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ۲۱‌ آذر خواستار آتش‌بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی بین اسرائیل و شبه‌نظامیان حماس در نوار غزه و آزادی فوری همه گروگان‌های اسیر حماس شد.

این قطعنامه با ۱۵۸ رای موافق تصویب شد. ایالات متحده، اسرائیل و هفت کشور دیگر به قطعنامه آتش‌بس رای منفی و ۱۳ کشور رای ممتنع دادند.

این نهاد جهانی همچنین حمایت خود را از آژانس امدادرسانی به فلسطینییان (آنروا) اعلام کرد و در قطعنامه‌ای دیگر با ۱۵۹ رای موافق از قانون جدیدی که عملیات آنروا در اسرائیل و سرزمینهای فلسطینی را ممنوع می‌کند، ابراز تاسف کرد.

مجمع عمومی سازمان ملل در این قطعنامه از اسرائیل خواست به دستورات آنروا احترام بگذارد و اجازه بدهد این سازمان عملیات خود را بدون مانع یا محدودیت در سرزمینهای فلسطینی ادامه دهد. آمریکا، اسرائیل و هفت کشور دیگر به این قطعنامه رای منفی و ۱۱ کشور هم رای ممتنع دادند.

قطعنامه‌های مجمع عمومی الزام‌آور نیستند، اما دارای وزن سیاسی بوده و منعکس‌کننده دیدگاه جهانی درباره جنگ هستند.

پارلمان اسرائيل، روز دوشنبه ۷ آبان طرح ممنوعیت فعالیت دفتر کمک به آوارگان فلسطینی سازمان ملل، (آنروا) را تصویب کرد.

براساس این طرح که از سوی نمایندگان هر دو جناح دولت و اپوزیسیون پیشنهاد شد و از ابتدای سال جدید میلادی اجرا می‌شود، آنروا به عنوان یک نهاد تروریستی شناخته شده و فعالیت آن در سراسر اسرائیل و سرزمینهای فلسطینی‌نشین ممنوع می‌شود و نهادهای اسرائیلی اجازه هیچگونه تماسی با این نهاد سازمان ملل را نخواهند داشت.

اسرائیل در یکسال گذشته بارها آنروا و کارکنان آنرا به همکاری با شبه‌نظامیان حماس و حضور در حملات ۷ اکتبر به اسرائیل متهم کرده است. حمله‌ای که با برجای گذاشتن ۱۲۰۰ کشته و صدها گروگان، آغاز نبردی بیش از یکساله میان ارتش اسرائیل و شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی شد.