اوکراین روز چهارشنبه ضدحملاتی را علیه نیروهای روسیه که کییف، پایتخت اوکراین و شهرهای دیگر را محاصره کرده اند، آغاز کرد تا روند جاری در جبهههای نبرد را تغییر دهد.
در عین حال، با ادامه گفتوگوها برای صلح میان دو طرف، برخی خبرگزاریها از ادامه حملات بیامان روسیه به کییف و دیگر شهرهای عمده اوکراین خبر میدهند.
نیروهای روس که تهاجم به اوکراین را ۲۴ فوریه آغاز کردند، به رغم گلولهباران شدید کییف، نتوانستهاند به سمت پایتخت پیشروی کنند. روز چهارشنبه ترکش گلوله توپخانه روسیه طبقه بالای یک برج ۱۲ طبقه در مرکز کییف را نابود کرد و باعث آتشسوزی شد. ساکنان ساختمان اموال و حیوانات خانگی را به بیرون حمل کردند و آتش نشانان شعلههای آتش را در میان انبوهی از آوار خاموش کردند. سازمان فوریتها گفت دو نفر قربانی شدند اما مشخص نکرد که آیا آنها کشته شدند و یا مجروح.
در همین حال، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، صبح چهارشنبه به وقت واشنگتن، برای کنگره آمریکا، سخنرانی کرد و در بخشی از سخنان خود بر درخواستش برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع در اوکراین تاکید کرد و از آمریکا خواست چنین منطقهای ایجاد کند. او این سخنرانی را به طور مجازی برای سناتورها و همچنین قانونگذاران مجلس نمایندگان، انجام داد. زلنسکی پیشتر خواستار افزایش کمکهای نظامی برای مقابله با تهاجم روسیه شده است.
سخنرانی او به دعوت چاک شومر، رئیس اکثریت دموکرات سنا، و نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا صورت گرفت.
پیشتر در روز چهارشنبه، اوکراین پیشنهاد «بی طرفی» مانند مدل سوئد یا اتریش برای رسیدن به صلح با روسیه را رد کرد. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته بود که این پیشنهادات تحت بررسی است. اما اوکراین در مقابل خواستار آن شده است که تضمینهای امنیتی به این کشور داده شود و میگوید که به «متحدان قدرتمند» نیاز دارد.
روسیه و اوکراین با این حال گفتهاند که در مذاکرات روز چهارشنبه خود پیشرفت داشتهاند. زلنسکی همچنین در مورد پیشنهادات روسیه برای پایان یافتن جنگ را اینگونه توصیف کرد که «واقعگرایانهتر» میشوند.
از سوی دیگر یک شهردار دیگر اوکراینی، شهردار اسکادوفسک، و همچنین معاون او، توسط نیروهای روس در روز چهارشنبه ربوده شدند. این مطلب را دمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین در توئیتر اعلام کرد. دست کم دو شهردار دیگر اوکراینی نیز توسط نیروهای روس ربوده شده اند.
در پاریس، گروهی از پناهجویان اوکراینی مورد استقبال کارمندان صلیب سرخ در ایستگاه قطار « ایستگاه شرقی پاریس» قرار گرفتند.
در آمریکا نیز حامیان حقوق بشر مقامات دولت این کشور را تحت فشار قرار داهاند تا روند پیوستن پناهجویان اوکراینی به بستگانشان در ایالات متحده را سرعت بخشند.
(صدای آمریکا، وال استریت ژورنال،خبرگزاری آسوشیتدپرس، فایننشال تایمز)