اوکراین: ۵۸ فروند پهپاد «شاهد» در جریان حملات روسیه سرنگون شدند

رهگیری و انهدام یک پهپاد شاهد توسط پدافند هوایی اوکراین. کی‌یف، شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳

نیروی هوایی اوکراین روز شنبه ۱۷ شهریور در بیانیه‌ای اعلام کرد که ۵۸ فروند از مجموع ۶۷ فروند «شاهد» شلیک‌شده توسط روسیه به این کشور را سرنگون کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از این بیانیه، شلیک این پهپادها از دو منطقه مرزی روسیه و همچنین شبه‌جزیره اشغالی کریمه، موجب فعال‌شدن واحدهای پدافند هوایی در ١١ منطقه اوکراین شد.

مجلس اوکراین نیز در بیانیه‌ای جداگانه در کانال تلگرام خود، تصاویری از بقایای پهپادها در نزدیکی ساختمان مجلس در کی‌یف، پایتخت اوکراین، را منتشر کرد.

کی‌یف توسط شبکه‌ای از سامانه‌های پدافند هوایی متعلق به دوره اتحاد شوروی سابق و همچنین کشورهای غربی محافظت می‌شود و به ندرت پیش می‌آید که موشک یا پهپادهای روسیه به چنین عمقی از پایتخت اوکراین نفوذ کنند.

مجلس اوکراین در کنار ساختمان‌های ریاست جمهوری، دولت، و بانک مرکزی اوکراین قرار دراد و در محله‌ای واقع شده که از بیشترین سطح محافظت برخوردار است.

تصاویر منتشرشده در کانال تلگرام مجلس اوکراین، دست‌کم چهار قطعه از پهپادهای ساقط شده را نشان می‌دهد. یکی از این قطعات در نزدیکی پله‌های ورودی اصلی مجلس قرار دارد و آثار ترکش بر سطح یکی دیگر از قطعات مشهود است.

قطعه‌ای از یک پهپاد ساقط شده جلوی پله‌های ورودی اصلی مجلس اوکراین. شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳

خبرنگار رویترز در کی‌یف گزارش داد که حدود ساعت ٣ بامداد شنبه صدای انفجارهای متعددی از مرکز شهر را شنید که بلندی پژواک برخی از آنها موجب بیدار شدن ساکنان پایتخت شد.

قطعه‌ای از یک پهپاد ساقط شده در نزدیکی مجلس اوکراین. شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳

روسیه طی دو سال و نیم گذشته حملات متعددی با استفاده از پهپادهای شاهد ساخت جمهوری اسلامی ایران به زیرساخت‌ها و غیرنظامیان در اوکراین انجام داده است.

همچنین همکاری‌های فزاینده نظامی میان حکومت ایران و روسیه طی دو سال و نیم گذشته موجب شده آمریکا و متحدان اروپایی آن چندین بسته تحریمی علیه افراد و نهادهای ایرانی دست‌اندرکار در این زمینه وضع کنند.

  • تاکید روسای سیا و ام‌آی۶ بر تداوم حمایت از اوکراین

روسای سازمان‌های سیا و ام‌آی۶ روز شنبه با انتشار مقاله‌ای مشترک اعلام کردند تداوم حمایت از اوکراین در برابر روسیه بیش از همیشه مهم است.

به نوشته رویترز، ویلیام برنز و ویلیام مور در این مقاله وعده دادند که همکاری‌های دوجانبه اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا در ارتباط با «جنگ تجاوزکارانه پوتین علیه اوکراین» و سایر زمینه‌ها را گسترش دهند.

به گفته آنها، «پوتین در پایان‌دادن به حاکمیت و استقلال اوکراین موفق نخواهد شد.»

آنها همچنین وعده همکاری برای خنثی‌کردن «کارزار خرابکاری» و «استفاده بدخواهانه از فناوری» توسط روسیه به منظور «ایجاد شکاف در میان ما» را دادند.

سازماندهی مجدد این سازمان‌های اطلاعاتی برای سازگاری با ظهور چین به عنوان «چالش عمده اطلاعاتی و ژئوپولتیک قرن ٢١» و تلاش برای برقراری آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی ربوده‌شده توسط حماس از دیگر نکات مورد اشاره توسط روسای سازمان‌های سیا و ام‌آی۶ در مقاله مشترک‌شان بود.