نامزد ارس امیری: جمهوری اسلامی می‌خواهد از او برای «چانه زنی» استفاده کند

«جیمز تایسون» نامزد «ارس امیری» شهروند مقیم بریتانیا است که در ایران زندانی است.

نامزد ارس امیری، شهروند ایرانی مقیم بریتانیا که در ایران در بازداشت به سر می‌برد، می‌گوید حکومت جمهوری اسلامی از نامزدش به عنوان اهرمی جهت چانه زنی استفاده می‌کند.

جیمز تایسون در گفت‌وگو با شبکه خبری بی‌بی‌سی گفت که خانم امیری - که در گذشته هر سال یک دو بار به ایران می‌رفت - در ماه مارس ۲۰۱۸ و پس از دیدن مادربزرگ بیمارش در ایران در مسیر رفتن به فرودگاه برای خروج از ایران، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. به گفته آقای تایسون خانم امیری در زندان مورد بازجویی قرار گرفت و در سلول انفرادی نگهداری شد.

وی در پاسخ به این پرسش که خانم امیری درباره دلیل این بازداشت چه می‌گوید گفت که ظاهرا مسئولان ایران از این که او برای شورای فرهنگی بریتانیا کار می‌کند خوششان نمی‌آید.

جیمز تایسون در ادامه اظهارات خود افزود که ارس عقیده دارد که جمهوری اسلامی می‌خواهد از او برای اعمال فشار بر شورای بریتانیا و همچنین دولت بریتانیا استفاده کند.

وی در پاسخ به این پرسش که لندن چه اقداماتی برای آزادی نامزدش کرده گفت از آنجا که ارس شهروند ایران است، دولت بریتانیا از اختیارات کافی برای این کار برخوردار نیست.

محسن عمرانی پسرخاله ارس امیری روز یکشنبه در توئیتر اعلام کرد که دادگاه تجدید نظر، بدون حضور متهم و وکیل، حکم ۱۰ سال زندان دادگاه بدوی را تایید کرده است.

این کارمند شورای فرهنگی بریتانیا اسفند ماه ۹۶ پنج روز بعد از ورود به ایران بازداشت و پس از مدتی، در سال ۹۷، با قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

این دانشجوی ایرانی دانشگاه کینگستون بریتانیا پس از آزادی بار دیگر در شهریور ۱۳۹۷ بازداشت و اردیبهشت ماه سال جاری به ۱۰ سال زندان محکوم شد.

طی سال‌های اخیر چند ایرانی مقیم بریتانیا پس از سفر به ایران بازداشت شده‌اند. از جمله نازنین زاغری که حدود سه سال پیش بازداشت و به ۵ سال زندان محکوم شد.

بازداشت دوتابعیتی‌ها در ایران سابقه دار است و تحلیلگران غربی می‌گویند جمهوری اسلامی از افراد دوتابعیتی به عنوان گروگان استفاده می‌کند تا از دولت‌های غربی پول و امتیاز بگیرد.

در حال حاضر علاوه بر ارس امیری و نازنین زاغری رتکلیف، چندین تن از شهروندان آمریکایی و غیرآمریکایی - از جمله سیامک و باقر نمازی، مایکل وایت، و ژیو وانگ - در ایران زندانی هستند. از سرنوشت رابرت لوینسون، دیگر شهروند آمریکایی که بیش از دوازده سال پیش در ایران ناپدید شد، نیز اطلاعی در دست نیست.

وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بی‌دلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.