حوثی‌های همسو با ایران مسئولیت حمله به ابوظبی را پذیرفتند؛ امارات وعده داد پاسخ دهد

ابوظبی - آرشیو

امارات متحده عربی وعده داد به حمله مرگبار‌ اخیر به تاسیساتی در ابوظبی که عامل آن حوثی‌ها معرفی شده‌اند، پاسخ دهد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، حوثی های یمن روز دوشنبه مسئولیت این حمله را برعهده گرفتند. شورشیان حوثی‌ همچنین از غیرنظامیان و شرکت‌های خارجی در امارات خواستند که خود را از «تاسیسات حیاتی» دور کنند.

در همین حال، خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده است که دولت امارات از آمریکا خواهد خواست تا عنوان تروریستی برای حوثی‌ها را برگرداند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داده است که عربستان سعودی حمله به ابوظبی را محکوم و آن را «یک حمله تروریستی بزدلانه» توصیف کرده که نشان دهنده خطرات ناشی از حوثی‌ها است.

خبرگزاری فرانسه در ادامه گزارش خود می ‌نویسد که این اولین حمله مرگبار در خاک امارات است که مقامات آن را به شورشیان حوثی نسبت داده‌اند.

پیشتر بر اثر انفجار سه کامیون حامل سوخت در امارات متحده عربی و آتش سوزی در نزدیکی فرودگاه ابوظبی، سه نفر کشته شدند. این انفجارها روز دوشنبه رخ داد.

همچنین ببینید: انفجار مرگبار سه کامیون سوخت در ابوظبی؛ حوثی‌ها می‌گویند به «عمق امارات» حمله کردند

حوثی‌ها که با ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی شامل امارات می‌جنگند، بارها حملات موشکی و پهپادی به عربستان انجام داده‌اند. به نوشته رویترز، اما حوثی‌ها مدعی تعداد کمی حمله به امارات شده‌اند که آنها نیز عمدتا توسط مقامات اماراتی رد شده است.

خبرگزاری دولتی اماراتی «وام» پیشتر اعلام کرد بر اثر انفجار سه تانکر سوخت در یک منطقه صنعتی در نزدیکی انبارهای یک شرکت نفت، سه نفر کشته و شش نفر زخمی شدند. این خبرگزاری گفت کشته شدگان دو هندی و یک پاکستانی هستند.

سخنگوی شبه نظامیان شیعه حوثی اعلام کرد که این گروه عملیات نظامی خود را «در عمق امارات متحده عربی» آغاز کرد و در ساعات آینده جزئیات را اعلام خواهد کرد.

ضیف‌الله شامی، وزیر اطلاع‌رسانی حوثی‌ها، به خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران گفته پیام این عملیات این است که «معادلات تغییر کرده» و تمام امارات «در تیررس ما» است.

رویترز می‌نویسد این حمله ممکن است تنش میان امارات و ایران را در شرایطی که ابوظبی اخیرا تماس‌هایی را با تهران برقرار کرده، افزایش دهد. امارات می‌‌خواهد از وقوع یک درگیری منطقه‌ای که به اقتصادش آسیب می‌زند جلوگیری کند.

جنگ یمن در منطقه عمدتا به عنوان یک جنگ نیابتی بین عربستان و ایران دیده می‌شود. یک مقام ارشد اماراتی ماه گذشته برای گفت‌وگو با رئیس‌ جمهوری تندرو ایران، ابراهیم رئیسی، و در تلاش برای بهبود روابط دو کشور، به تهران سفر کرده بود.