کمپین حقوق بشر ایران و جامعه جهانی بهائی روز پنجشنبه ۱۷ آبان در بیانیه مشترکی از جمهوری اسلامی برای «سرکوب جامعه بهائی» از طریق بازداشتهای بیشتر بهائیان، به ویژه زنان بهائی، انتقاد کردند.
در این بیانیه آمده است: حکومت ایران از چند دهه پیش تاکنون اعضای جامعه بهائی را تحت آزار و اذیت دائمی قرار داده، رهبران آنها را دستگیر و زندانی کرده و آنها را از تحصیل، مشاغل و کسب و کار منع کرده است.
کمپین حقوق بشر ایران و جامعه جهانی بهائی با اشاره به تشدید برخوردهای امنیتی و قضایی حکومت ایران با بیش از یک هزار تن از بهائیان اضافه کردند که آنها با احکام دادگاه یا محکومیتهای طولانی مدت زندان مواجه هستند.
هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر ایران، گفت: «حمله همهجانبه دولت ایران به جامعه بهائی توجه جهانی بسیار بیشتری را میطلبد و اشاره کرد که جمهوری اسلامی به شدت تلاش میکند تا «کل جامعه بهائی را فقط به خاطر تمایل به عمل به ایمان خود محو کند».
آقای قائمی افزود: «مقامات ایران با هدف قرار دادن زنان بهایی برای آزار و شکنجه وحشیانه، نه تنها خانوادهها را دچار فروپاشی میکنند و به قلب مقاومت جامعه حمله میکنند، بلکه عمداً جنگ رو به افزایش خود را علیه زنان گسترش میدهند.»
پیشتر قوه قضاییه جمهوری اسلامی در روز ۳۰ مهر سال جاری، ۱۰ زن بهائی را در اصفهان با اتهاماتی از جمله «فعالیت تبلیغی آموزشی» در مجموع به ۹۰ سال حبس، جریمههای نقدی، و مجازاتهای دیگر محکوم کرد.
همچنین ببینید: دادگاه انقلاب اصفهان ۱۰ زن بهائی را مجموعا به ۹۰ سال زندان و مصادره اموال محکوم کردبر اساس رأی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اصفهان ۱۰ زن بهائی را که به «فعالیت تبلیغی آموزشی» متهم بودند، دهها سال زندان و صدها میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کرده است.
در این پرونده، یگانه آگاهی، یگانه روحبخش، نگین خادمی، شانا شوقیفر، مژگان شاهرضایی، پرستو حکیم، آرزو سبحانیان، و ندا بدخش هر یک به «۱۰ سال حبس و ۱۰۰ میلیون تومان جریمه نقدی» محکوم شدهاند.
بنا بر رأی دادگاه انقلاب اصفهان یک سوم از حکم خانمها خادمی، آگاهی، و روحبخش و همچنین نیمی از احکام خانمها شاهرضایی، حکیم، سبحانیان، بدخش، و شوقیفر تعلیقی است.
همچنین، دو شهروند دیگر به نامهای ندا عمادی و بهاره لطفی نیز هر یک به پنج سال حبس و ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدهاندند که چهار سال از مدت حبس این افراد نیز تعلیقی است.
در این بیانیه از سازمان ملل، دولتهای جهان، گروههای حقوق بشری و سازمانهای مذهبی خواسته شده است که فوراً از مقامات ایرانی بخواهند تمامی بهائیان زندانی آزاد شوند، همه اتهامات وارد شده به آنها لغو شوند و به آزار و شکنجه بهائیان به دلیل عمل به دین خود پایان داده شود.
پایان دادن به اعمال سیاستهای تبعیض آموزشی و استخدامی، بازگرداندن یا پرداخت غرامت به دلیل اخراج، یا مصادره اموال یا اموال تخریب شده، و پایان دادن به تخریب گورستانهای بهائیان از دیگر مطالبات کمپین حقوق بشر ایران و جامعه جهانی بهائی هستند.
بر اساس آمار منابع غیررسمی، بیش از ۳۰۰ هزار بهائی در ایران زندگی میکنند، اما قانون اساسی جمهوری اسلامی مذهب بهائیان را نه تنها بهرسمیت نمیشناسد، بلکه با آن برخورد میکنند.
مقامات قضایی جمهوری اسلامی دههها است شهروندان بهائی را از حقوق شهروندی، از جمله حق تحصیل محروم میکنند و آموزشهای خارج از چارچوب حکومتی برای آنها را در اتهامات وارده با عباراتی از جمله «انحرافی» توصیف میکنند.
نهادهای حقوق بشری میگویند حقوق بهائیان در ایران طی سالهای گذشته همواره بهصورت نظاممند نقض شده و فشارهای حکومتی بر آنها در ماههای گذشته افزایش نیز یافته است.