اکثریت پارلمان تونس در اختیار نمایندگان لیبرال قرار گرفت

در پی برگزاری انتخابات پارلمانی در تونس، یک حزب لیبرال که ارتباط هایی با رژیم برکنار شده دارد، اکثریت کرسی‌ها را تصاحب کرده و اسلامگرایان را در ردیف دوم نشانده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کمیسیون انتخابات روز پنجَشنبه اعلام کرد حزب ندای تونس، که مبارزاتش بر یک برنامه ضداسلامگرایی متمرکز بود، موفق به کسب ۸۵ کرسی از کل ۲۱۷ کرسی پارلمان شده و در موضعی قرار گرفته که حق معرفی نخست وزیر را دارد و می‌تواند رهبری یک دولت ائتلافی را در دست بگیرد.

حزب اسلامگرای میانه‌رو النهضه، که پیشتر بر پارلمان مسلط بود، با از دست دادن ۲۳ کرسی در انتخابات روز یکشنبه، ۶۹ کرسی (نزدیک ۳۲ درصد) پارلمان جدید را در اختیار گرفت.

تونس از زمان برکناری زین العابدین بن علی رئیس جمهوری پیشین تونس در سال ۲۰۱۱ میلادی و به راه افتادن موجی در خاور میانه که به بهار عربی موسوم شد، با آشفتگی اقتصادی و نیز حملات تروریستی روبرو بوده است.

تحلیلگران نتیجه این انتخابات را رد ائتلاف به رهبری اسلامگرایان که دو سال در قدرت بود، و مجازات آن به دلیل ناتوانی در ساماندهی اقتصاد تونس و برآوردن انتظارات مردم از انقلاب، توصیف کرده‌اند.

رهبری حزب ندای تونس را الباجی قائد السبسی – که متولد نوامبر ۱۹۲۶ است – بر عهده دارد. این وکیل دعاوی و سیاستمدار تونسی، از ۲۷ فوریه ۲۰۱۱ تا ۲۴ دسامبر ۲۰۱۱ نخست وزیر آن کشور بود و پیش از آن از سال ۱۹۸۱ تا ۱۹۸۶ میلادی نیز به عنوان وزیر امور خارجه خدمت کرد. وی همچنین در اوائل دهه ۱۹۹۰ رئیس پارلمان بود.

حزب ندای تونس، که بازرگانان، اتحادیه‌های کارگری و سیاستمدارانی از رژیم سابق را در بر می‌گیرد، ائتلاف با اسلامگرایان را رد کرده است، آن را مغایر با طبیعت خود توصیف کرده و می‌گوید برای رسیدن به حد نصاب ۱۰۹ کرسی، به مجموعه‌ای از احزاب کوچک‌تر روی خواهد آورد.

با وجود سه سال مجادله سیاسی، آشفتگی اقتصادی و بالا رفتن شمار حملات تروریستی، سیاستمداران تونس از احزاب مختلف توانستند برای تصویب قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات جهت تشکیل دولتی دائمی با یکدیگر همکاری کنند.

انتخابات ریاست جمهوری تونس قرار است روز ۲۳ نوامبر (۲ دی ماه) برگزار شود.