پرزیدنت ترامپ تهدید کرده است که طرح اصلاح قانون نظارت بر اطلاعات اتباع خارجی مصوب مجلس نمایندگان را وتو می‌کند

بخش انگلیسی صدای آمریکا - مجلس نمایندگان ایالات متحده این هفته به طرحی رای داد که هدف از آن تغییر روش «اف بی آی» و «سازمان امنیت ملی» آمریکا در استفاده از «قانون نظارت بر اطلاعات اتباع خارجی» برای کنترل الکترونیک ماموران و اتباع خارجی در ایالات متحده است. اما پرزیدنت دونالد ترامپ پنج شنبه با اشاره به این که ممکن است این طرح دو حزبی را وتو کند، گفت که او و متحدانش خواهان دریافت اطلاعات بیشتری درباره چگونگی آغاز تحقیقات «اف بی آی» درباره تماس ادعایی میان ستاد انتخاباتی ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ او و روسیه هستند.

پرزیدنت ترامپ در توییتی گفت: «بسیاری از سناتورهای جمهوریخواه از من می خواهند تا زمانی که مشخص شود چه چیزی منجر به اقدام غیرقانونی کودتا علیه رئیس جمهوری قانونی ایالات متحده و دیگران شد، این طرح، موسوم به فایسا، را وتو کنم.»

تحقیقات «اف بی آی» که بعدتر از سوی رابرت مولر، بازرس ویژه، دنبال شد همواره مورد انتقاد شدید پرزیدنت ترامپ قرار داشته است. رئیس جمهوری آمریکا مرتب از آن به عنوان «اقدامی برای متوقف کردن انتخاب او در سال ۲۰۱۶ و لغو ریاست جمهوری‌اش» یاد کرده و آن را مورد حمله قرار می‌دهد.

ویلیام بار، وزیر دادگستری ایالات متحده، سال گذشته میلادی، دستور داد تحقیقاتی داخلی در وزارت دادگستری از منشاء تحقیقات درباره مداخله روسیه در انتخابات آمریکا صورت گیرد و گفت سازمان های اطلاعاتی در کارزار انتخاباتی ترامپ دست به «جاسوسی» زده بودند. تحقیقات مذکور زیر نظر جان دورهم، دادستان ایالات متحده، در جریان است.

اعضای مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه با ۲۷۸ رای موافق در برابر ۱۳۸ رای مخالف با تصویب دوباره سه ماده قانونی در گردآوری اطلاعات موافقت کرده و ضمن محکم‌تر کردن معیارهای نظارتی، حفاظت‌ها از حریم شخصی را بهبود بخشیدند.

ویلیام بار و سناتور جمهوریخواه میچ مکانل، رهبر اکثریت در سنا، از حامیان اصلاحات تصویب شده هستند؛ اما سناتورهایی مانند رند پال و مایک لی می گویند این اصلاحات برای پرهیز از سوءاستفاده کافی نیست. سازمان های مدافع حریم خصوصی مانند «اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا» هم این اصلاحات را کافی نمی دانند.