پرزیدنت ترامپ: هر رهبر تازه‌ای در ایران باید اول «به تأیید ما» برسد؛ جمهوری اسلامی «ببر کاغذی» است

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا

رئیس جمهوری آمریکا می‌گوید پس از گذشت حدود یک هفته از اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی،‌ این حکومت اکنون تنها یک «ببر کاغذی» است. او همچنین تصریح کرد که هر رهبر تازه‌ای در ایران باید اول به تأیید آمریکا برسد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز یکشنبه ۱۷ اسفند در گفت‌و‌گو با بخش خبری شبکه ای.بی.سی تصریح کرد که هر رهبر تازه‌ای در ایران باید اول به تأیید او برسد،‌ و در غیر این صورت رهبر جدید «زیاد دوام نخواهد آورد.»

او گفت: «این رهبر جدید باید از ما تا‌ییدیه بگیرد. اگر از ما تا‌ییدیه نگیرد، زیاد دوام نخواهد آورد. ما و مردم ایران می‌خواهیم مطمئن شویم که مجبور نیستیم هر ۱۰ سال یک‌بار به عقب برگردیم و اقدام نظامی انجام دهیم.» او تصریح کرد که وقتی رئیس جمهوری مثل او در آمریکا روی کار نباشد این امر مهم انجام نخواهد شد و «شاید در آینده روسای جمهوری در آمریکا روی کار بیایند که به جمهوری اسلامی اجازه دهند سلاح هسته‌ای داشته باشند.»

در این گفت‌و‌گو با استفاده از عبارت «رژیم سابق» برای جمهوری اسلامی، از پرزیدنت ترامپ پرسیده شد که آیا حاضر است کسی را که با «رژیم سابق» ارتباط دارد، تایید کند. او پاسخ داد: «من این کار را می‌کنم، برای این‌که می‌خواهم یک رهبر خوب انتخاب کنم، بله، این کار را می‌کنم. افراد زیادی هستند که می‌توانند واجد شرایط باشند.»

او گفت: «جمهوری اسلامی یک ببر کاغذی است. به شما می‌گویم که آنها یک هفته پیش یک ببر کاغذی نبودند. و قرار بود حمله کنند، نقشه آنها حمله به کل خاورمیانه، تصرف کل خاورمیانه بود.»

او همچنین اعزام نیروهای ویژه برای تصرف اورانیوم غنی‌شده ایران را رد نکرد،‌ و هشدار داد: «همه چیز روی میز است. همه چیز.»

پرزیدنت ترامپ تصریح کرد نمی‌خواهد پیش‌بینی کند که جنگ چقدر طول خواهد کشید. او گفت: «نمی‌دانم. من هرگز پیش‌بینی نمی‌کنم. تنها چیزی که می‌توانم بگویم این است که ما هم از نظر قدرت ویرانگری و هم از نظر زمان از برنامه جلوتر هستیم.»

دونالد ترامپ همچنین گفت: «نکته خوب این است که ما ۴۴ کشتی آنها را غرق کردیم که کل نیروی دریایی آنها را تشکیل می‌دهد. ما کل نیروی هوایی آنها را از کار انداخته‌ایم. ما تمام ارتباطات و مخابرات آنها را از کار انداخته‌ایم. سامانه‌های پدافند هوایی آنها از بین رفته است. آنها مطلقاً هیچ دفاعی ندارند. تنها چیزی که دارند حرف زدن است.»

رئیس جمهوری آمریکا گفت که اقدام نظامی ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی سبب شده است که او، به‌ویژه در بین طرفداران دو آتشه‌اش، را از همیشه محبوب‌تر کرده است.»

آمریکا و اسرائیل روز شنبه ۹ اسفند عملیات نظامی گسترده و مشترکی را علیه مواضع جمهوری اسلامی در ایران آغاز کردند که در نخستین موج این حملات علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و شماری از فرماندهان نظامی و سیاسی رژیم حاکم بر ایران کشته شدند.

از آن زمان بسیاری از مراکز نظامی و امنیتی و سایت‌های موشکی و هسته‌ای جمهوری اسلامی، و نیز پایگاه‌های نیروی انتظامی و بسیج در شهرهای مختلف ایران به ویژه تهران هدف حملات اسرائیل و آمریکا قرار گرفته، اما دونالد ترامپ تصریح کرده که عملیات نظامی در ایران «در مقیاسی بزرگ» و تا دفع تهدیدهای جمهوری اسلامی ادامه خواهد داشت و «موج بزرگ‌تری از حملات هنوز در راه است.»