پرزیدنت ترامپ: هفت قایق تندرو رژیم ایران را هدف قرار دادیم

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا (آرشیو)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز دوشنبه اعلام کرد که رژیم ایران در ارتباط با ابتکار دریایی آمریکا برای کشتیرانی آزاد در تنگه هرمز و خلیج فارس، به چند کشتی‌ تجاری حمله کرده است.

آقای ترامپ روز دوشنبه ۱۴ اردیبهشت در پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» گفت رژیم ایران در ارتباط با جابه‌جایی کشتی‌ها در چارچوب عملیات «پروژه آزادی»، «به کشتی‌های برخی کشورهای نامرتبط شلیک‌ کرده است.»

او به‌طور مشخص از یک کشتی باری کره‌ جنوبی به‌عنوان یکی از اهداف نام برد و گفت این حادثه می‌تواند به واکنش گسترده‌تر بین‌المللی منجر شود.

آقای ترامپ نوشت: «شاید وقت آن رسیده که کره جنوبی بیاید و به این مأموریت بپیوندد»، و بدین ترتیب اشاره کرد که واشنگتن ممکن است به‌دنبال جلب مشارکت متحدان برای تأمین امنیت مسیرهای دریایی در منطقه باشد.

آقای ترامپ همچنین گفت که نیروهای آمریکایی با چندین شناور تندرو ایرانی درگیر شده و آنها را منهدم کرده‌اند. او گفت: «ما هفت قایق کوچک را سرنگون کردیم؛ یا چنانکه خودشان می‌گویند، قایق‌های ‘تندرو’. این تمام چیزی است که برایشان باقی مانده است.»

با وجود این رخدادهای گزارش‌شده، آقای ترامپ تأکید کرد که تردد دریایی در تنگه هرمز دچار خلل گسترده نشده است. او گفت: «به‌جز حمله به کشتی کره‌ جنوبی، تا این لحظه هیچ خللی به عبور و مرور از تنگه وارد نشده است.»

او افزود که جزئیات بیشتر در این باره در یک نشست خبری آتی ارائه خواهد شد، و اعلام کرد پیت هگست، وزیر جنگ، و دن کین، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، قرار است صبح سه‌شنبه یک کنفرانس خبری برگزار کنند.

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که تنش‌ها در خلیج فارس رو به افزایش است و نگرانی‌ها درباره امنیت دریایی و آزادی کشتیرانی تشدید شده است. تنگه هرمز یکی از آبراه‌های حیاتی جهان به‌شمار می‌رود که بخش چشمگیری از محموله‌های انرژی جهان از آن عبور می‌کند و هرگونه اختلال در آن تبعات بین‌المللی دارد.