مشاور امنیت ملی کاخ سفید: در نظام استبدادی حاکم بر ایران، منتقدان به سختی می‌توانند دوام بیاورند

رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی کاخ سفید

رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز چهارشنبه ۱۶ مهر با تاکید بر شرایط دشوار منتقدان رژیم‌های استبدادی نظیر رژیم جمهوری اسلامی، عدم حمایت دولت وقت آمریکا از معترضان ایرانی در سال ۱۳۸۸ را یک اشتباه خواند.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در نشستی که در دانشکده حقوق ویلیام بوید در شهر لاس وگاس در ایالت نوادا با هدف تشریح سیاست خارجی آمریکا برگزار شد، گفت که دولت کنونی ایالات متحده تاکید کرده است به دنبال تغییر رژیم در ایران نیست.

رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی کاخ سفید در نشست دانشکده حقوق ویلیام بود در لاس وگاس

آقای اوبراین گفت که نظر دولت قبلی آمریکا این بود که دل ملاهای جمهوری اسلامی را برای رسیدن به توافقی بر سر فعالیت‌های هسته‌ای آن کشور به دست آورد و این اشتباه بود؛ چرا که تنفر از ایالات متحده در مرکز سیاست‌های آنها جای دارد.

مشاور پرزیدنت ترامپ تاکید کرد که در یک نظام استبدادی مانند نظام حاکم بر ایران - نظامی که مردم را با جرثقیل اعدام می‌کند، از حاکمیت واحدی برخوردار نیست، و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مانند یک حکومت موازی عمل می‌کند - منتقدان به سختی می‌توانند دوام بیاورند.

آقای اوبراین خاطرنشان کرد که موضع‌گیری رسمی دولت در برابر مردمی که خواهان تغییر رژیم در کشورشان هستند مساله دشواری است، و در ادامه به موضع پرزیدنت ترامپ در مورد ایران اشاره کرد که بارها گفته خواهان تغییر رفتار جمهوری اسلامی و یک توافق بهتر است و به دنبال تغییر رژیم نیست.

وی خاطرنشان کرد: «با این حال از دید من عدم حمایت آمریکا از اعتراضات ۱۳۸۸ یک اشتباه بود.»

مشاور ارشد کاخ سفید در مورد کارزار فشار حداکثری و تحریم‌هایی که دولت ایالات متحده پس از خروج از برجام علیه تهران اعمال کرده است، گفت: «تحریم‌ها موثر بوده‌اند و اقتصاد ایران ویران شده است. به نظر من اگر پرزیدنت ترامپ برای بار دوم انتخاب شود، ایران برای رسیدن به توافق با ما به پای میز مذاکره خواهد آمد.»

رابرت اوبراین افزود: «تحریم یک ابزار بسیار قوی است و ... ایالات متحده ابزارهای قدرتمندی برای اعمال فشار و تحریم‌های ثانویه در اختیار دارد تا نگذارد کشورهای دیگر مانند بازیگران بد در عرصه جهانی عمل کنند.»

وی در عین حال تاکید کرد که باید در اعمال تحریم‌ها بسیار دقت کرد، زیرا تحریم‌‌ها ابزاری برای پرهیز از جنگ محسوب می‌شوند.