مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز یکشنبه با انتشار توئیتی از نامه شورای همکاری خلیج فارس خطاب به شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر ضرورت تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، استقبال کرد.
آقای پمپئو در این توئیت نوشته است: «نامه شورای همکاری خلیج فارس به شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران، بیانیه بیباکانهای است.»
آقای پمپئو در ادامه این توئیت با اشاره به این که «آمریکا پس از سالها دیپلماسی، این هفته قطعنامهای را برای تمدید این تحریم ارائه خواهد کرد» تاکید کرد که شورای امنیت باید بین مسلح کردن تروریستها و یا ایستادن در کنار کشورهای خلیج فارس، یکی را انتخاب کند.
وزیر خارجه آمریکا همچنین در توئیت دیگری نوشت: «کشورهای خاورمیانه، از خلیج فارس تا اسرائیل، از تمدید تحریم تسلیحاتی [ایران] حمایت میکنند. این موضوع برای همه آنها بسیار مهم است. اعراب و اسرائیلیها یکصدا این را میخواهند و شورای امنیت باید گوش فرا دهد.»
نایف الحجرف، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، روز شنبه با ارسال نامهای به شورای امنیت سازمان ملل متحد از آن شورا خواست تا زمانی که ایران از مداخله مسلحانه در کشورهای همسایه دست برنداشته است، تحریم تسلیحاتی اعمال شده علیه ایران را لغو نکند.
بنا بر بیانیهای که روز یکشنبه توسط دبیرخانه شورای همکاری خلیج [فارس] - که مقر آن در ریاض، واقع در عربستان سعودی است، منتشر شد - نایف الحجرف در نامهاش تاکید کرده است که «ایران به توسعه سلاحهای متعارف و مسلح کردن سازمانها و جنبشهای تروریستی و فرقهگرا در سراسر منطقه ادامه میدهد.»
شورای همکاری خلیج [فارس] یک اتحادیه سیاسی و اقتصادی بیندولتی منطقهای متشکل از کشورهای بحرین، کویت، عمان، قطر امارات متحده عربی، و عربستان سعودی است.
نایف الحجرف گفت در سالهای پس از تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ در سال ۲۰۱۵ «ایران از مداخله مسلحانه در کشورهای همسایه به طور مستقیم و از طریق سازمانها و جنبشهایی که توسط ایران مسلح شده و آموزش میبینند، دست برنداشته و این اقداماتش را متوقف نکرده است.»
وی گفت: «تا زمانی که [ایران] اقدامات بیثباتکنندهاش در منطقه را متوقف نکرده و از تامین اسلحه برای تروریستها و سازمانهای تروریستی و فرقهگرا خودداری نکند، لغو محدودیتهای مرتبط با جابجایی تسلیحات متعارف به مقصد یا با مبدا ایران اقدامی نامناسب است.» او افزود: «تمدید آن محدودیتها برای حصول اطمینان از صلح و ثبات در این منطقه و در سراسر جهان، امری بسیار ضروری است.»