کرونا در ایران؛ غم‌انگیزترین روز در تاریخ «بهشت زهرا» و پیشنهاد تمدید تعطیلی سراسری

بهشت زهرا - آبان ۱۳۹۹

آمار وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد از سی‌ویکم فروردین تا اول اردیبهشت، ۳۸۸ نفر دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.

همچنین، ۲۴ هزار و ۸۸۶ بیمار جدید در کشور شناسایی شده است.

بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است. سازمان نظام پزشکی ایران نیز با توجه به بررسی‌های میدانی پیش‌بینی کرده آمار واقعی قربانیان حداقل سه برابر آمار اعلام شده باشد.

ناکامی در اجرای محدودیت‌ها، پیشرفت کند واکسیسناسیون، و انتشار گونه مسری‌تر ویروس کرونا در کشور از جمله دلایل موج چهارم کرونا در ایران هستند.

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه تنها ویروس جهش‌یافته مشاهده شده گونه‌ای است که نخستین بار در بریتانیا پیدا شد گفت مسئولیت جلوگیری‌ از ورود گونه‌های جدید ویروس کرونا به کشور با «دستگاه‌ها و نهادهای متولی» است.

غم‌انگیزترین روز در تاریخ پنجاه ساله بهشت زهرا

سعید خال، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا، گفت ۱۴۷ نفر از جان باختگان کرونایی در آنجا دفن شدند. او گفت کنار این آمار روزانه، ۲۰۰ متوفای عادی نیز در این آرامستان دفن می شوند.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا، سی‌ویکم فروردین سال ۱۴۰۰ را «یکی از سخت‌ترین و غم‌انگیزترین روزهای تاریخ ۵۰ ساله بهشت زهرا» خواند.

مقامات بهداشتی، بارها در مورد پر شدن ظرفیت بیمارستانها و سردخانه‌ها در هفته‌های آتی هشدار داده‌اند.

حسین کرمانپور، مدیر کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، می‌گوید از آنجایی که سردخانه‌ بیمارستان‌ها برای زمان اپیدمی طراحی نشده است، با ادامه شرایط کنونی به احتمال زیاد پاسخگوی شمار فوت‌شده‌ها نیز نخواهند بود.

تعطیلی سراسری؛ از حرف تا عمل

مینو‌محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت اگر دولت و وزارت بهداشت قصد کنترل بیماری را دارند باید یک هفته لاک‌داون سراسری اعمال کنند وگرنه این بیماری مهار نمی‌شود.

خانم محرز گفت: «تقریبا هیچ جا تعطیل نیست و همه با وسایل حمل‌ونقل عمومی تردد می‌کنند.»

به گفته علیرضا زالی، فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونا، در برخی از روز‌ها بیش از ۶۰۰ یا ۷۰۰ هزار نفر از مترو استفاده می‌کنند. او پیشتر نیز گفته بود: «آن چه ما در سطح شهر می‌بینیم لاک‌داون (تعطیلی کامل) نیست و ما داریم با الفاظ بازی می‌کنیم.»

آقای زالی با اشاره به ادامه روند صعودی شمار مبتلایان و مرگ و میرناشی از کرونا گفت: «چاره‌ای جز خلوت شدن شهرها از جمله تهران نداریم.»

هم اکنون ۳۰۱ شهر کشور در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) و ۹۵ شهر در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار دارند.

همچنین ببینید: کرونا در ایران؛ پر شدن تخت‌های آی سی یو در تهران و هشدار نسبت به ادامه روند صعودی در هفته‌های آینده