کرونا در ایران- ثبت رقم بی‌سابقه جان باختگان در یک روز؛ صف‌های طولانی مقابل داروخانه‌ها

در مقابل داروخانه ها، بازار سیاه داروهای مقابله با کرونا ایجاد شده است. رسانه های ایران

شمار جان باختگان بیماری کرونا در ایران روز یکشنبه ۱۷ مرداد به رقمی بی‌سابقه رسید؛ به طوری که در این روز ۵۴۲ نفر جان خود را از دست دادند و مجموع جان ‌باختگان ویروس کرونا در آمار رسمی ایران به ۹۴ هزار و ۱۵ نفر رسید.

بر این اساس، وزارت بهداشت ایران روز یکشنبه وجود ۳۹ هزار و ۶۱۹ بیمار جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور را در فاصله زمانی ۱۶ مرداد تا ۱۷ مرداد تأیید کرد. بسیاری از کارشناسان در مورد آمار رسمی موارد ابتلا به کرونا در ایران ابراز تردید کرده‌اند و آمار واقعی را بسیار بیشتر از آمار اعلام شده می‌دانند.

رکوردهای تازه که نشان دهنده تداوم بحران کرونا در ایران است در بسیاری از نقاط این کشور گزارش شده است.

در استان فارس، خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا روز یکشنبه به نقل از مهرزاد لطفی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از «تکمیل ظرفیت بخش‌های کووید بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در شیراز» خبر داد و نوشت: «مراجعه بیش از ۳ هزار مورد به مراکز ۱۶ ساعته و بیش از ۱۰۰ ماموریت اورژانس برای انتقال بیماران با علائم کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته یک رکورد است.»

در استان خوزستان، خبرگزاری ایسنا به نقل از فرهاد سلطانی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرد: «اوضاع خوزستان اصلا خوب نیست؛ در بیمارستان‌ها ازدحام شدید وجود دارد و شرایط بد است.»

در همین حال، علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در استان تهران گفته است با توجه به «مراجعه بیش از ۲۰ هزار بیمار سرپایی به بیمارستان ها...وضعیت تهران در این هفته‌ای که در آن قرار داریم، تغییر زیادی نخواهد کرد.»

اوج گرفتن بیماری کرونا در ایران در شرایطی است که علاوه بر کمبود منابع بیمارستانی برای رسیدگی به بیماران، گزارش‌های مختلف نشان دهنده کمبود و افزایش قیمت داروهای مختلف مورد نیاز برای مقابله با این بیماری است.

به نوشته روزنامه همشهری، چاپ تهران، داروی رمدسیویر، اکتمرا و تمزیوا کمیاب است، صف‌های بسیار طولانی مقابل داروخانه‌های بزرگ تهران تشکیل شده و دلالان، داروهای ۸۰۰ تا یک میلیون تومانی را در بازار سیاه در مقابل داروخانه‌ها به قیمت بالای ۱۵ میلیون تومان می‌فروشند. به نوشته همشهری، «مردم از شهرهای دیگر هم برای تهیه این داروها، به تهران آمده‌اند و حالا سرگردان برای نجات جان بیمارشان، از یک داروخانه به داروخانه دیگر می‌روند.»

در عین حال، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران روز یکشنبه «با حضور در یک مرکز درمانی، نخستین دُز واکسن ایرانی کرونا را دریافت کرد.» محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور اسبق ایران ادعا کرده است مقامات جمهوری اسلامی از همان واکسن هایی زده‌اند که ورود آن را به کشور ممنوع اعلام کرده‌اند.

آیت الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران با ممنوع کردن ورود واکسن‌های آمریکایی و بریتانیایی در نظر داشت با استفاده از واکسن‌های ساخت داخل، و واکسن‌های چینی و روسی برنامه واکسیناسیون را پیش ببرد؛ برنامه‌ای که حتی به اذعان آقای خامنه‌ای موفق نبوده است و باعث نارضایتی بسیاری از مردم ایران شده است.

با گذشت بیش از یک سال و نیم از آغاز همه گیری کرونا، مقامات بهداشتی ایران هنوز نتوانسته‌اند سیاست منسجم و روشنی برای مقابله با این بیماری در پیش بگیرند.

بخش بزرگی از جمعیت ایران هنوز واکسینه نشده است.

روز یکشنبه اعلام شد که ۳۳۶ شهر ایران از نظر خطر ابتلای شهروندان به کرونا در وضعیت قرمز، ۸۴ شهر در وضعیت نارنجی، و ۲۸ شهر در وضعیت زرد هستند.