رسانهها در ایران روز پنجشنبه ۱۹ مهر اعلام کردند مسمومیت ناشی از مصرف مشروبات الکلی غیراستاندارد در استانهای مازندران، گیلان، همدان و کردستان در ده روز گذشته باعث مرگ ۴۱ نفر و مسمومیت ۳۴۳ نفر شده است.
در این میان روزنامه «اعتماد»، چاپ تهران، به نقل از «درمانگران اعتیاد در استانهای گیلان و مازندران» اعلام کرده تعداد بالای مسمومیتها و جانباختگان طی این ۱۰ روز «غیرعادی» و بیانگر «بيوتروريسم توسط افراد و گروههاي خاص» است.
به نوشته این روزنامه، «امكان ندارد چهار توليدكننده در چهار استان و به صورت همزمان محصول مسموم توليد كرده باشند.»
بیوتروریسم، بنابر تعریف مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا، به معنی استفاده عمدی از ویروسها، باکتریها، سموم یا سایر عوامل مضر برای ایجاد بیماری یا مرگ در افراد، حیوانات و گیاهان است.
تلاش برای تحمیل سیاستهای جمهوری اسلامی بر زندگی فردی شهروندان و دخالت در سبک زندگی آنان، از جمله ممنوعیت نوشیدنیهای الکلی بارها در ایران قربانی گرفته است.
پس از استقرار جمهوری اسلامی در سال ۵۷، تولید، تهیه، توزیع و مصرف مشروبات الکلی در ایران «غیرقانونی» شد که مجازاتهای مختلفی از جمله اعدام دارد.
این سیاست به جای توقف مصرف الکل، در طول زمان منجر به رشد خطرناک بازار الکلهای تقلبی شده است که کنترلی بر کیفیت آنها وجود ندارد.
در سال ۲۰۱۸ میلادی، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که ایران از نظر مصرف سرانه مشروبات الکلی رتبه نهم را در میان ۱۸۹ کشور جهان دارد.
پایگاه «دادههای باز ایران» سه سال پیش با انجام یک نظرسنجی با بیش از ۲ هزار شرکتکننده گفت که ۴۷.۷ درصد از شرکتکنندگان اعلام کردند که «به طور مکرر» الکل مصرف میکنند.