آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز جمعه ۱۳ مرداد، اعلام کرد، دولت ایالات متحده برخی از کمکهای خارجی به دولت نیجر را متوقف میکند.
وزیر امور خارجه ایالات متحده، این تصمیم را یک «اقدام موقت» توصیف کرد و گفت که بر «تمام برنامههای کمک خارجی» تأثیر نخواهد داشت.
آنتونی بلینکن، در بیانیهای گفت: «کمکهای بشردوستانه و مواد غذایی برای نجات جان مردم همچنان ادامه خواهد یافت و این اقدام در راستای اقدامات انجام شده توسط اِکُواس (جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا) و اتحادیه آفریقا است.»
او افزود: «در صورت امکان، فعالیتهای دولت آمریکا از جمله عملیات دیپلماتیک و امنیتی، برای حفاظت از کارکنان آمریکایی در نیجر ادامه مییابد.»
وزیر امور خارجه ایالات متحده، در ادامه گفت: «دولت آمریکا بهصورت مداوم کمکهای خود را بررسی کرده و به هماهنگی با شرایط فعلی، اهداف سیاستها و محدودیتهای قانونی خود ادامه خواهد داد.»
در روزهای اخیر، وزارت خارجه ایالات متحده به پرسنل غیرضروری و اعضای خانواده آنها دستور داده است که از نیجر خارج شوند، اگرچه سفارت همچنان باز است و تقریباً ۱۱۰۰ سرباز آمریکایی در این کشور مستقر هستند.
کودتای نظامی در نیجر به طور گسترده توسط همسایگان و شرکای بین المللی آن محکوم شده است، آنها همچنین از به رسمیت شناختن رهبران جدید خودداری کرده و خواستار بازگشت بازوم، رئیس جمهوری سابق به قدرت شدهاند.
افسران ارتش نیجر، روز جمعه ۶ مرداد، ژنرال عبدالرحمان تیانی را به عنوان رئیس دولت جدید معرفی و اعلام کردند که با برکناری محمد بازوم، رئیس جمهوری و تعلیق قانون اساسی از سوی آنها، همه نهادهای سابق منحل شده است.