فرش قرمز تهران برای سرمایه گذاران خارجی

شیراز میزبان نشست دو روزه ای ست که «همایش سرمایه گذارن ایرانی مقیم خارج» نام گذاری شده است. منابع خبری داخل کشور از حضور بیش از ۲۰۰ سرمایه گذار ایرانی مقیم خارج، در کنار سرمایه گذارن خارجی، در این همایش خبر دادند.

همایش سرمایه گذران در استان فارس در حالی برگزار می شود که گزارش ها حکایت از آن دارد که ابوظبی قصد دارد امیر نشین دوبی را برای بستن راه های تجاری به ایران زیر فشار بگذارد. با وجود تحریم ها علیه تهران تا کنون بسیاری از کالاها از راه دوبی به ایران وارد می شد.

در شرایطی که امکان تصویب قطعنامه چهارم تحریم علیه تهران وجود دارد، محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی ایران، کمی پیش اعلام کرد که اگر شرکت های آمریکایی مایل به حضور در پروژه های بزرگ اقتصادی ایران باشند منعی برای حضور آن ها وجود ندارد.

در چنین فضايی، شمس الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در همایش سرمایه گذاری ایرانیان مقیم خارج در شیراز گفت برای همه دوستانی که به ایران آمده اند فرش قرمز می گسترانیم.

سخنگوی اقتصادی دولت دهم در آمد سرانه هر ایرانی را ۱۲ هزار و پانصد دلار در سال و ذخیره ارزی را چهار برابر تعهدات ارزی اعلام کرد و نتیجه گرفت ریسک سرمایه گذاری در ایران صفر است.

وی خواهان بازنگری شاخص های تعیین رتبه کسب و کار صندوق بین المللی پول شد که ایران در آن رتبه ۱۳۷ را داراست.

سخنان آقای وزیر در حالی بیان می شود که محمد عباسی، وزیر تعاون، انتقاد شدیدی از نظام بانکی کشور دارد. به گفته وزیر تعاون، سیستم بانکی موجود کشور بر اساس مدل های نظام مالی کشورهای غربی شکل گرفته که در آن مبنای فعالیت ها بر پایه میزان سود است. از این رو آقای عباسی نتیجه می گیرد که نمی توان انتظار داشت جامعه اقتصادی، با اتکاء به نظام بانکی موجود کشور بتواند به آرمان های خود دست یابد.

هر چند عزت الله اکبری، رئیس فراکسیون سرمایه گذاری خارجی مجلس شورای اسلامی، بر این عقیده است که بانک های کشور باید خود را در حوزه سرمایه گذاری و پیشرفت های روز تطبیق دهند نه این که خودشان یکی از موانع اجرایی آن باشند.

با این وجود بهروز علیشیری، معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان سرمایه گذاری خارجی، از ارتقای رتبه پنج پله ای ایران در بهبود فضای کسب و کار خبر می دهد و بار دیگر از حجم بی سابقه سرمایه گذاری خارجی در ایران می گوید.

در همین حال حسن سبحانی، کارشناس اقتصادی و نماینده سابق مجلس، در گفتگويی مفصل با ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران، در مورد برنامه چهارم توسعه گفته است راه فعلی باید متوقف شود چون قابل ادامه نیست. آقای سبحانی برای برنامه پنجم توسعه هیچ تجویزی ندارد هر چند بر این عقیده است که می شود با حذف بسیاری از بخش های زائد آن را ساده تر و اقتصادی تر کرد.