جان‌باختن یک زندانی در مشهد؛ گزارش‌ها حاکی از تأخیر در درمان است

تصویری از زندان وکیل‌آباد مشهد (آرشیو)

خبرگزاری هرانا می‌گوید یک زندانی زن در زندان وکیل‌آباد مشهد، پس از چند روز تحمل درد شدید و در پی آنچه «تعلل در اعزام به بیمارستان» عنوان شده، جان باخته است.

بر اساس این گزارش، این زندانی تکتم رمضانی، ۳۷ ساله و از زندانیان جرائم غیرسیاسی بود. هرانا می‌گوید او روز سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۵، در بند دو زندان وکیل‌آباد مشهد درگذشت.

به نوشته هرانا، تکتم رمضانی طی چهار روز پیش از مرگ از درد شدید در ناحیه کیسه صفرا رنج می‌برد و با وجود پیگیری‌های مکرر برای دریافت خدمات درمانی و انتقال به بیمارستان، به موقع اعزام نشده است. این خبرگزاری علت مرگ او را «پارگی کیسه صفرا» اعلام کرده است.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو نیز در گزارشی جداگانه، با استناد به منابع آگاه، نوشته است که وضعیت جسمانی این زندانی در روزهای پایانی وخیم شده بود، اما انتقال او به یک مرکز درمانی خارج از زندان با تأخیر صورت گرفت یا انجام نشد.

بر پایه گزارش‌های منتشرشده، تکتم رمضانی در زندان در بخش جمع‌آوری زباله نیز کار می‌کرد.

تا زمان تنظیم این خبر، مقام‌های سازمان زندان‌ها، دادگستری خراسان رضوی و قوه قضاییه به طور علنی درباره مرگ تکتم رمضانی و ادعای تأخیر در رسیدگی پزشکی توضیحی منتشر نکرده‌اند. همچنین گزارش رسمی پزشکی قانونی درباره علت دقیق مرگ او در دسترس عموم قرار نگرفته است.

آیین‌نامه اجرایی سازمان زندان‌های ایران مسئولان زندان را موظف می‌کند خدمات بهداشتی و درمانی لازم را در اختیار زندانیان قرار دهند و در صورت نیاز، برای درمان تخصصی آنان اقدام کنند.

گزارش‌های متعددی از زندان‌های ایران در سال‌های اخیر درباره محدودیت دسترسی زندانیان به خدمات درمانی، تأخیر در اعزام به بیمارستان و محرومیت از مراقبت‌های پزشکی منتشر شده است. نهادهای حقوق بشری بارها نسبت به پیامدهای چنین شرایطی برای جان و سلامت زندانیان هشدار داده‌اند.