امامعلی رحمان، رئیس جمهوری تاجیکستان، در تلاشی دیگر برای پاسداری از فرهنگ ایرانزمین، از مقامات این کشور خواسته است تا ترتیبات برگزاری مسابقه سالانه شاهنامهخوانی را فراهم کنند.
او در یک سخنرانی پیشنهاد داد مسابقه بین اقشار مختلف مردم تاجیکستان برگزار شود و همزمان با سیوپنجمین سالروز استقلال تاجیکستان، برگزیدگان معرفی و با «جوایز نفیس» از آنها تقدیر شود.
رحمان در همین راستا، وزارت «معارف و علم» تاجیکستان را موظف کرده است در مدت سه ماه، مراحل اجرایی و ضوابط این مسابقه را تدوین کند و آن را در اختیار دستگاههای اجرایی قرار دهد.
رئیس جمهوری تاجیکستان هدف از پیشنهاد خود را ارتقای فرهنگ کتابخوانی و افزایش دانش مردم کشورش نسبت به فرهنگ و تمدن خود عنوان کرد.
او ۱۴ آذر ۱۴۰۲ نیز دستور داده بود بهمنظور آگاهی هرچه بیشتر مردم از تاریخ، فرهنگ، و تمدن نیاکان خود، شاهنامه ابوالقاسم فردوسی منتشر شود و رایگان در دسترس عموم مردم قرار گیرد.
دولت تاجیکستان در سالهای گذشته تلاش زیادی برای احیا و گسترش میراثهای فرهنگی حوزه فارسی در آن کشور کرده است. به همین دلیل، مناسبتهایی مانند یلدا، مهرگان، تیرگان، و دیگر مناسبتهای فرهنگی باستانی ایرانی از چند سال پیش در این کشور جشن گرفته میشوند.
کارشناسان تاجیکستان معتقدند دولت امامعلی رحمان با تمرکز روی بزرگداشت و ترویج میراث فرهنگی، با تهدید افراطگرایی مذهبی مقابله میکند.