توقف فعالیت پالایشگاه‌های سوریه با قطع صادرات نفت ایران 

رسانه‌ها از توقف فعالیت بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت سوریه بعد از توقف ارسال نفت ایران خبر دادند و نوشتند که بخش اعظم واردات نفت سوریه از ایران بود.

به نوشته گزارش روز پنجشنبه فایننشال تایمز، پالایشگاه «بانیاس» در نزدیکی بندر بانیاس سوریه ظرفیت تولید روزانه ۱۳۰ هزار بشکه مشتقات نفتی و سوخت را دارد که ۹۰ درصد آن از ایران وارد می‌شد و با سقوط بشار اسد روند صادرات نفت ایران به سوریه متوقف شده است.

این گزارش‌ در حالی منتشر شده است که پیش‌نیز اعلام شده بود بعد از سقوط حکومت بشار اسد یک نفتکش ایرانی به مقصد سوریه، در میانه راه، مسیر خود را تغییر داد و برگشت. این گزارش را نیز شرکت تحلیل گزارش‌های دریایی «کبلر» منتشر کرده و نوشته بود که نفتکش «لوتس» با یک میلیون بشکه نفت ایران، قبل از ورود به کانال سوئز در روز ۸ دسامبر، مسیر خودش را به سمت جنوب دریای سرخ تغییر داد.

بنابر اعلام شرکت کبلر، این نفتکش با پرچم جمهوری اسلامی، نفت ایران را از جزیره خارک در خلیج فارس دریافت کرده بود.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که ایران از ابتدای سال جاری میلادی در ۱۱ ماه گذشته نزدیک به ۱۹ میلیون بشکه نفت خام به سوریه صادر کرده است. روندی که پس از توقف آن ابراهیم مسلم، مدیر پالایشگاه بانیاس به روزنامه فایننشال تایمز گفت: «قبل از سقوط بشار اسد، ۹۰ درصد نفت وارداتی به سوریه از ایران بود. ورود نفت ایران به پالایشگاه بانیاس متوقف شد.»

به گفته ابراهیم مسلم، اعضای حکومت جدید سوریه به او اطلاع دادند که پیش بینی می‌کنند تحریم‌ها از سوریه برداشته شود تا این کشور بتواند از کشورهای دیگر غیر از ایران نفت وارد کند.

گروه «هیئت تحریر الشام» از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد به عنوان سازمان تروریستی شناخته می‌شود. با وجود این توصیف اما دولت‌های غربی ارتباط با تحریر الشام را آغاز و اعلام کرده‌اند که بر اساس عملکرد حاکمان فعلی سوریه در مورد حذف یا نگه‌داشتن این سازمان در فهرست تروریستی تصمیم‌گیری خواهند کرد.

سایت خبری «آرتی» روسیه نوشت به گزارش رسانه‌های ایران، این کشور حدود ۶۰ هزار بشکه نفت در روز به قیمت بشکه‌ای ۵۰ دلار در سال به سوریه صادر می‌کرد که معادل یک میلیارد دلار در سال بود. بنابر گزارش‌ها صادرات نفت ایران به سوریه از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۴ معادل ۱۴ میلیارد دلار است.