اسد: در سوریه می مانم

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، می گوید کشورش را ترک نمی کند.

اسد در مصاحبه با شبکه تلویزیونی راشا تودی، علیه مداخله نظامی در سوریه هشدار داد و گفت عواقب چنین مداخله ای برای بقیه جهان مانند یک دومینو خواهد بود.

وی همچنین گفت دست نشانده نیست و به زندگی در سوریه تا مرگ ادامه می دهد.

شبکه تلویزیونی راشا تودی برگزیده ای از مصاحبه آقای اسد را امروز، پنجشنبه، در وب سایت خود منعکس کرد. این شبکه نگفت مصاحبه چه وقت انجام گرفته است اما می گوید مشروح آن روز جمعه از این تلویزیون پخش می شود.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا اوایل، هفته گفته بود اگر خروج امن اسد از سوریه تضمینی برای پایان دادن به جنگ داخلی در آن کشور باشد، چنین خروجی را می توان مجاز دانست.

در همین حال مخالفان در سوریه امروز، پنجشنبه، در قطر سرگرم مذاکره درباره طرحی به منظور شکل بخشیدن به شورائی گسترده تر و متحدتر از مخالفان مسلح و گروه های سیاسی برای پیشبرد هدف خود در برکناری آقای اسد بودند.

این شورا پس از تشکیل، ضمن هماهنگی با شاخه نظامی مخالفان، نسبت به انتخاب دولتی موقت برای سوریه اقدام خواهد کرد . یک سوم از کرسی های شورا به اعضای شورای ملی سوریه واگذر می شود ، که گروه اصلی مخالفان سوریه در تبعید است.

شورای ملی سوریه، در آستانه مذاکرات امروز، تشکیلات رهبری چهل نفری خود را برگزید، اما مقامات می گویند به احتمال قوی اعضای بیشتری برای الحاق به این گروه برگزیده می شوند زیرا در میان اعضای فعلی آن نماینده زن وجود ندارد.

آمریکا گفته است انتظار دارد در تشکیلاتی که مخالفان سوری سازمان می دهند علاوه بر شورای ملی سوریه، گروه های دیگر نیز عضویت داشته باشند. هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، هفته گذشته گفت شورای ملی سوریه بیش از این نمی تواند به عنوان رهبر ملموس مخالفان سوریه دیده شود.

در همین حال رسانه های ترکیه می گویند دولت به یک هواپیمای ارمنستان که راهی سوریه بود دستور داد برای بازرسی محموله اش در فرودگاه شهر شرقی ارض الروم به زمین بنشیند.

این دومین بار است که ترکیه یک هواپیمای ارمنستان را حین عبور از حریم هوائی خود وادار به فرود می کند. ترکیه سعی می کند از انتقال تسلیحات و تجهیزات نظامی از طریق عبور از قلمرو خود به سوریه جلوگیری کند. بنا به گزارش ها این هواپیما حامل کمک های نوعدوستانه بود.

ترکیه روز چهارشنبه گفت از ناتو خواستار استقرار موشک های ضد هوائی پاتریوت در مرز با سوریه می شود تا بتواند از سرایت خشونت به قلمرو خود جلوگیری کند.

مناقشه سوریه که با جنبشی اعتراضی علیه حکومت بشار اسد شروع شد وارد بیستمین ماه شده است. تاکنون قریب ۳۶ هزار نفر در جریان توسل دولت به سرکوبی معترضین جان باخته اند، که فعلا به یک جنگ تمام عیار داخلی منجر شده است.

پیتر مورر، رئیس صلیب سرخ بین المللی امروز گفت وضعیت انسانی در سوریه رو به وخامت بیشتر گذاشته است و امدادگران این تشکیلات قادر نیستند از عهده فراهم ساختن نیازهای روزافزون غیرنظامیان آسیب دیده برآیند.