گزارشها از ایران حاکی از ادامه اعتراضهای کارگران و بازنشستگان در شهرهای مختلف و نیز نارضایتی گسترده در بین کارگران پیمانکاری نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن در مناطق مختلف ایران است.
به گزارش ایلنا، کارگران «کاغذ پارس طبیعت سلولز» در ادامه اعتراض به اخراج ۱۰۰ تن از همکارانشان و بلاتکلیفی شغلی روز سهشنبه چهارم اردیبهشت، در مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان شوش اجتماع کردند.
تجمع اعتراضی این کارگران از روز اول اردیبهشت و پس از تعطیلی برخی از خطوط تولیدی کارخانه کاغذ پارس طبیعت سلولز، در مقابل این واحد صنعتی و فرمانداری شروع شده است.
ایلنا به نقل از کارگران معترض گزارش داد که تجمعکنندگان کارگرانی هستند که با سوابق بالا با قراردادهای موقت و دائمی در این کارخانه کار میگردند اما پس از اعلام اخراج ۱۰۰ تن از کارگران از سوی کارفرما هنوز هیچ کدام از کارگرانِ بیکارشده وضعیت مشخصی ندارند.
به گفته یکی از کارگران جدا از بلاتکلیفی کارگران اخراجی، سایر کارگران با متوقف شدن برخی خطوط تولید نگران از دست دادن شغل خود هستند و دو ماه دستمزد و حق بیمه از کارفرما طلب دارند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
ایلنا در خبر دیگری گزارش داد که شماری از کارگران فصلی مزارع نیشکر کشت و صنعت «میان آب» در استان خوزستان صبح روز سهشنبه به آنچه «ابهام در وضعیت» شغلی خود نامیدند، در مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند..
این کارگران همچنین به پرداخت نشدن دو ماه دستمزد خود اعتراض کردند و خواستار تبدیل وضعیت شغلی از فصلی به دائمی و نیز پرداخت معوقات مزدی خود شدند.
اعتراضهای کارگری در مناطق مختلف ایران طی چند سال اخیر گسترش یافته است. از جمله دلایل این اعتراضها که به شکل اعتصاب و تجمع ابراز میشود، پایین بودن دستمزدها، پرداخت نشدن دستمزد و مزایا، اخراج نیروی کار و خصوصیسازی هستند.
در این ارتباط، کارگران خدماتی شهرداری یاسوج روز دوشنبه سوم اردیبهشت، در اعتراض به پرداخت نشدن ۸ ماه دستمزد خود اعتصاب و در مقابل شهرداری این شهر تجمع کردند.
از سوی دیگر، به گزارش کانالهای تلگرامی تشکلهای کارگری و صنفی، شماری از فرهنگیان بازنشسته روز سهشنبه در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان در مقابل وزارت آموزش و پرورش تهران تجمع کردند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
همچنین بازنشستگان فرهنگی صندوق بازنشستگی کشوری روز سهشنبه در مقابل استانداری یزد تجمع کردند.
این بازنشستگان پلاکاردهایی در دست داشتند که برر وی آنها نوشته شده بود: «بازنشسته بیدار است – از تبعیض بیزار است»، «منزلت، معیشت - حق مسلم ماست»، «ظلم و ستم کافیه - سفره ما خالیه»، «صندوق رو غارت کردین - ما رو بیچاره کردین» و «نه مجلس - نه دولت - نیستند به فکر ملت».
همچنین شماری از بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی، کشوری و فولاد اهواز روز سهشنبه در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. آنها از جمله به افزایش تورم و هزینههای زندگی در مقایسه با حقوق خود اعتراض داشتند و در عین حال، خواستار آزادی کارگران زندانی شدند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
در حال حاضر شماری از کارگران به اتهامهای امنیتی زندانی هستند که از آن جمله می توان به رضا شهابی، داود رشوی، حسن سعیدی، ریحانه انصارینژاد، اشاره کرد.
در سالیان اخیر، گروههای مختلف بازنشستگان در تجمعهایی، به ویژه به پایین بودن حقوق خود، نامناسب بودن بیمه و ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی به دلیل سوء استفاده مدیران دولتی آنها اعتراض کردهاند.
در این حال، کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن خبر داد که شرکت «ریل صنعتکاران» دستمزد فروردین، نیمی از دستمزد اسفند، بنهای عید و ماه رمضان کارگران منطقه شمالغرب نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن را پرداخت نکرده است.
همچنین دو ماه دستمزد و بنهای مربوط به «شعبانیه ، ۲۲ بهمن ، رمضان و فطر» به کارگران منطقه شمال پرداخت نشده است.
مشابه این وضعیت نیز در منطقه همدان گزارش شده است و کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن این منطقه دو ماه دستمزد و بنهای مربوط به رمضان و عید را دریافت نکردهاند.
در مورد منطقه ملایر هم شرکت «راهبر ریل» هنوز دستمزد بهمن سال قبل را به کارگران نپرداخته است.
این وضعیت در منطقه اراک باعث شده بود که شماری از کارگران روز ۲۷ فروردین در اعتراض به پایین بودن دستمزد و نبود امنیت شغلی در مقابل ساختمان اداره کل راهآهن اراک تجمع کنند.
یکی دیگر از کارگران به ایلنا گفته بود: تورم هر روز بالاتر میرود و سفره کارگری کوچک و کوچکتر میشود و کارگران ابنیه فنی انگیزهای برای کار کردن ندارند.