افتتاح «کلینیک ترک بی‌حجابی» ابتکار تازه حکومت برای تحمیل حجاب

ساختمان ستاد امر به معروف و نهی از منکر

اداره «زنان و خانواده» ستاد امر به معروف استان تهران، در نظر دارد کلینیک ویژه‌ای در تهران به منظور «درمان علمی و روان‌شناختی بی‌حجابی» افتتاح کند.

به گفته مهری طالبی دارستانی، رئیس این اداره، این مکان که مشابه مراکز ترک اعتیاد طراحی شده است در واقع «کلینیک ترک بی‌حجابی» است.

به گزارش روزنامه اعتماد، مهری طالبی دارستانی، رئیس اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف استان تهران، اعلام کرد که با توجه به «فشارهای محیطی» و «عوامل دیگری که زنان را به انتخاب پوششی خارج از حدود حجاب شرعی سوق داده» پس از بررسی‌ها و جلسات تخصصی، تصمیم گرفته شد «اولین کلینیک مشاوره و حمایت از بازگشت به حجاب» تحت عنوان «کلینیک ترک بی‌حجابی» در تهران افتتاح شود.

او اضافه کرد که این مرکز بخشی از نقشه جامع «زیست بوم غیرت، حیا، عفت، حجاب» است که «با رویکردی فرهنگی و نوین برای ارائه خدمات روان‌شناختی، مشاوره‌ای و مددکاری» به افرادی طراحی شده که «مایل به رعایت حجاب هستند اما ممکن است به دلیل فشارهای اجتماعی یا تأثیرات محیطی با چالش‌هایی روبه‌رو شده باشند.»

افتتاح «کلینیک ترک بی‌حجابی» تنها چند روز پس از موج اعتراضی مردم علیه «روانی سازی» آهو دریایی، دانشجویی علوم و تحقیقات که اخیرا در اعتراض به تعرض جنسی ماموران، برهنه شد، اعلام شده است.

این مرکز ایدئولوژیک ترک بی‌حجابی، بناست با تقلید از کلاس‌های مبارزه و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی؛ به فعالیت هایی نظیر خدمات مشاوره فردی، جلسات گروهی، و کارگاه‌های مهارت‌آموزی در حوزه خودشناسی و مدیریت فشارهای اجتماعی بپردازد.

ستاد امر به معروف و مراکز تبلیغات اسلامی جمهوری اسلامی، در دهه‌های گذشته با انواع طرح‌های فرهنگی و آموزشی و فشارهای سیاسی و اجتماعی تلاش کرده‌اند زنان مخالف حجاب اجباری را به منزله افراد ناسازگار با هنجارهای جامعه معرفی کنند. همچنین بودجه‌های گزافی برای ارائه نمونه‌های تبلیغاتی جایگزین طراحی کنند.

جمهوری اسلامی با جرم‌انگاری رعایت نکردن حجاب اجباری مدنظر حکومت، محدودیت‌ها برای نقض آزادی‌های فردی و اجتماعی زنان را افزایش داده و نیروهای رسمی و غیررسمی خود را برای برخورد با زنانی که در مقابل این اجبار نافرمانی مدنی می‌کنند، در خیابان‌ها به کار گمارده است.

در این حال، نافرمانی مدنی در قبال حجاب اجباری و نقض حقوق زنان ادامه دارد و بنا بر گزارش‌ها، شمار زنانی که بدون حجاب در اماکن عمومی رفت و آمد می‌کنند، افزایش یافته است.

سیاست جمهوری اسلامی در اعمال حجاب اجباری در ایران انتقاد گسترده سازمان‌های حقوق بشری را به دنبال داشته و کمیسیون آمریکا در امور آزادی مذهبی نیز پیش از این گفته که حجاب اجباری در ایران نقض حقوق بشر است.