بر اساس آمار سازمان ملل متحد، ۹۸ درصد از دختران و زنان اهل سومالی که بین ۱۵ تا ۴۹ سال دارند، ختنه شدهاند و این کشور از این لحاظ، در جهان مقام اول را دارد. حال یک مهاجر اهل سومالی قرار است با بازگشت به کشورش، به دولت برای پایان دادن به این سنت کمک کند.
به گزارش "هنری ریجول" خبرنگار صدای آمریکا، "ایفراح احمد" یک مهاجر اهل سومالی، ماه پیش عبدالرشید "علی شارمارک" نخست وزیر سومالی را قانع کرد تا دادخواستی برای پایان دادن به ختنه دختران را امضا کند، که پیش از او یک میلیون نفر دیگر امضا کرده بودند.
ایفراح احمد، فعال ضد ختنه دختران می گوید "علاوه بر امضاء دادخواست، قول داد از تقدیم لایحهای در این مورد به مجلس سومالی تا پیش از پایان سال،حمایت میکند."
ایفراح احمد خود قربانی ختنه زنان است. او زمانی که دختر جوانی بود، به زور ختنه شد.
ایفراح ده سال پیش و به دلیل جنگ داخلی از سومالی فرار کرد و در حال حاضر در ایرلند زندگی میکند، اما قرار است ماه آینده به سومالی بازگردد و به عنوان مشاور امور زنان به نخست وزیر آن کشور کمک کند.
ایفراح احمد می گوید: "زنان جوان بر اثر خونریزی میمیرند، عفونت کلیه و بسیاری مسائل دیگر دارند. برخی از آنها هم هنگام زایمان فوت میکنند. به این دلیل به این مبارزه وارد شدهام. برخی از مردان فقط مینشینند و بحث و جدل میکنند. بعضی از آنها میگویند، این یک نوع فرهنگ غربی ست و میخواهید چیزی را به ما بگویید که در آن کشورها به شما گفتهاند."
سربازان دولت سومالی دوشادوش نیروهای کنیا و اتحادیه آفریقا با اسلامگرایان الشباب، گروه افراطی وابسته به القاعده، نبرد میکنند.
ایفراح احمد میگوید هنگام بازدید از مناطق مختلف در سومالی، سابقه زندگیاش در یک کشور اروپایی را پنهان میکند.
به گفته او "بسیاری از نهادها در سومالی از مبارزه علیه ختنه دختران حمایت میکنند، اما به دلیل جنگ و وحشت مردم، سازمانی که واقعا از خود آنها ریشه گرفته باشد، وجود ندارد."
باوجود تعهد بسیاری از کشورها در مورد پایان دادن به ختنه دختران، بر اساس تخمین سازمان ملل متحد، اکنون بیش از ۱۳۰ میلیون دختر و زن ختنه شده در جهان زندگی میکنند.