پرواز هواپیمای خورشیدی دور دنیا به دلیل بدی وضعیت هوا متوقف شد

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

هواپیمای خورشیدی دانشمندان سوییسی به خاطر بدی وضعیت هوا ناگزیر به توقف ادامه سفر به دور دنیا شد.

هواپیمای برتراند پیکارد و آندره بورشبرگ که روز یکشنبه، ۳۱ مه، پس از یک انتظار طولانی برای هوای مساعد از نانجینگ در شرق چین به مقصد جزایر هاوایی در آنسوی اقیانوس آرام به پرواز درآمد، روز دوشنبه مجبور به فرود آمدن در شهر ناگویای ژاپن شد.

این هواپیما که «سولار ایمپالس ۲» نام دارد تنها با انرژی خورشیدی پرواز می‌کند.

این هواپیما قرار بود مسافت حدود ۸ هزار کیلومتری بر فراز اقیانوس آرام را در دست کم ۶ روز بپیماید. این سفر، خطرناک‌ترین و طولانی‌ترین بخش از سفر این هواپیما به دور کره زمین عنوان شده بود.

آندره بورشبرگ خلبان هواپیما پیش از پرواز گفته بود: «می‌دانیم که در مسیر طوفان دریایی نخواهیم داشت، اما دقیقا نمی‌دانیم هوا چطور خواهد بود. بنابراین تیم ما در زمین به من کمک خواهد کرد تا در شرایط جوی مناسب پرواز کنم.»

این هواپیما فقط دو هزار و ۳۰۰ کیلوگرم وزن دارد؛ یعنی وزن یک خودروی شخصی.

«سولار ایمپالس ۲» قرار است پس از هاوایی، عازم فینیکس در ایالت آریزونا شود و پس از نیویورک و احتمالا یک شهر دیگر آمریکا به زمین بنشیند. این هواپیما سپس با عبور از اقیانوس اطلس توقف در جنوب اروپا یا شمال آفریقا، سفر ۳۵ هزار کیلومتری خود به دور دنیا را در بازگشت به ابوظبی در اواخر ماه جولای یا اوایل اوت به پایان خواهد برد.

پرواز این هواپیما دور دنیا در ماه مارس در ابوظبی امارات متحده عربی آغاز شد و تاکنون در عمان، هند، میانمار و چین توقف داشته است.

این هواپیما دو خلبان دارد که به نوبت هدایت آن را به عهده می‌گیرند.