محمد رضا شجریان در جشنواره موسیقی «بیت الدین» لبنان

محمد رضا شجریان در جشنواره موسیقی «بیت الدین» لبنان

محمد رضا شجریان، خواننده و استاد موسیقی سنتی ایرانی اجرای موفقیت آمیزی در جشنواره بین المللی موسیقی «بیت الدین» که هر سال تابستان در لبنان برگزار می شود داشت و برنامه او به شدت مورد استقبال تماشاگران و منتقدین هنری قرار گرفت.

پس از اجرای کنسرت محمد رضا شجریان در این جشنواره، مطبوعات لبنانی با تیترهای درشت و جالب از این استاد موسیقی ایرانی و گروه هنرمندان همراهش تجلیل کردند.

این برنامه در مراسم بیست و پنجمین دوره برگزاری جشنواره «بیت الدین» در محل این کاخ تاریخی که یکی از شاهکارهای معماری عرب متعلق به قرن نوزدهم میلادی می باشد برگزارشد. کاخ «بیت الدین» در استان «جبل» لبنان و در جهل کیلومتری شهر «بیروت» قراردارد.

روزنامه های لبنان با تیترهایی چون «بزرگ ترین خواننده هنرموسیقی سنتی ایران» و «سلطان آواز ایران» به استقبال شجریان و همراهان او رفتند که در ضمن اجرای یک برنامه پرشور ترانه انقلابی و معروف «مرغ سحر» از ساخته های آهنگساز یهودی تبار ایرانی «مرتضی نی داود» را به همراه اشعاری از«ملک الشعرای بهار» برای حاضران اجرا کرد. دراین قطعه صدها تن از ایرانیان حاضر در برنامه با آن همخوانی کردند و در پایان نیز به شدت کف زدند.

بلیت های این کنسرت تماما از پیش به فروش رفته بود و در سالن آن جمعیت کثیری از علاقمندان به موسیقی ایرانی و به استاد شجریان به چشم می خورد.

جشنواره «بیت الدین» لبنان هر سال با حضور هنرمندان برجسته موسیقی از سراسر جهان برگزار می شود و هر سال بیش از ۵۰ هزار شرکت کننده در این کاخ قدیمی به تماشای برنامه های گوناگون هنری می نشینند.

محمد رضا شجریان در این سفر به همراه گروه شهناز به سرپرستی استاد مجید درخشانی به لبنان رفته بود.

هنرمندان دیگر گروه شهناز را در این سفر استاد مجید درخشانی (سرپرست گروه و تار)، رامین صفایی (سنتور)، مژگان شجریان (سه تار)، محمدرضا ابراهیمی (عود)، شاهو عندلیبی (نی)، رادمان توکلی (تار)، حمید قنبری (تنبک)، سامان صمیمی (کمانچه)، حسین رضایی نیا (دف)، حامد افشاری (شهنواز)، مهرداد ناصحی (صراحی)، کاوه معتمدیان (سبو)، سحر ابراهیم (قانون)، نگار خارکن (صراحی)، جمشید صفرزاده (تندر)، داریوش آذر (شهبانگ) تشکیل می دادند.

محمد رضا شجریان، درحال حاضر در ایران یکه تاز صحنه موسیقی به شمار می رود. در میان ایرانیان و در سطح جهان نیز از توجه و احترام خاصی برخوردار است. او در سال ۱۳۷۸ جایزه پیکاسو و دیپلم افتخار از طرف سازمان یونسکو در پاریس را دریافت کرد. در سال ۲۰۰۶ نیز توانست نشان موتزارت را از سازمان يونسكو دريافت کند و تا امروز نامزد جوایز موسیقی «Grammy» شده است.