نافرمانی مدنی علیه حجاب اجباری؛ احضار سپیده رشنو به زندان

سپیده رشنو

سپیده رشنو، فعال مدنی مخالف حجاب اجباری، اعلام کرد که حکم سه سال و هفت ماه حبس او اجرایی شده و به شعبه اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳ تهران احضار شده است.

خانم رشنو روز چهارشنبه ۱۹ دی با انتشار تصویری از ابلاغیه، در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت: «فکر نمی‌کردم اولین کار امروز چک کردن ابلاغیهٔ اجرای احکام باشد؛ آن هم برای اتفاقی که دو سال پیش افتاد. این ابلاغیه اجرای حکم "سه سال و هفت ماه" پرونده‌ٔ اول (اتوبوس بی‌آرتی) است.»

به گفته این فعال مدنی، «حکم پرونده دوم (اطلاع‌رسانیِ تعلیق از دانشگاه) با این که از شش ماه حبس به جزای نقدی تبدیل شده، اما هم‌چنان حکم تعلیق را به اجرا درمی‌آورد» و «درخواست اعاده دادرسی برای بار سوم ثبت شده» است.

سپیده رشنو اضافه کرد: «پرونده دوم تنها به خاطر اطلاع‌رسانی در مورد تعلیق دانشگاه و انتشار یک عکس از خودم (پست اول اینستاگرام) بود. توی پرونده نوشته‌اند: "انتشار عکس مبتذل." عکس خودم!»

پیش از این، در مرداد سال جاری، سپیده رشنو در ویدئویی اعلام کرد که خود را برای اجرای حکم به زندان اوین معرفی می‌کند، اما اجرای حکم تعلیق شد و سپس برادرش سامان رشنو خبر داد که «اعاده دادرسی دوم ثبت شده و امیدواریم با تغییر عنوان اتهامی پرونده دوم، حبس تعلیقی پرونده اول به اجرا در نیاید.»

همچنین ببینید: اجرای حکم سپیده رشنو تعلیق شد

سپیده رشنو، نویسنده و هنرمند، در ایران به خاطر مخالفت آشکار خود با حجاب اجباری شناخته شده است. خانم رشنو در تیر ۱۴۰۱ به دنبال مجادله با زنی که در اتوبوس شهری سعی داشت او را به رعایت حجاب اجباری وادار کند، بازداشت شد.

او سپس در دوران بازداشت در حالی که آثار کبودی در چهره‌اش پیدا بود، وادار شد در مقابل دوربین تلویزیون حکومتی ظاهر شود و در «اعترافی اجباری» از برخورد خود «عذرخواهی» کند.

این ماجرا که در اوایل تابستان ۱۴۰۱ و هم‌زمان با مناسبت حکومتی «روز حجاب و عفاف» و با نافرمانی مدنی شهروندان در کارزاری برای مخالفت با حجاب اجباری خبرساز شد و موجی از واکنش‌های شهروندان را در فضای مجازی و رسانه‌های اجتماعی برانگیخت، چند هفته پیش از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد بود.

همچنین ببینید: ‌هم‌زمان با روز «حجاب و عفاف» شماری از زنان ایرانی بدون حجاب اجباری به خیابان‌ها آمدند