دانشمندان به درمان سرماخوردگی نزدیک‌تر می‌‌شوند

به گزارش رادیو «ای‌بی‌سی»، دانشمندان در کالیفرنیا معتقدند که در آستانه کشف درمان سرماخوردگی هستند.

آنها چه کشف کرده اند؟

تیم‌های پژوهشی در دانشگاه استنفورد و دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو کشف کرده اند که از کار انداختن موقت یک پروتئین غیر حیاتی در سلول‌ها ممکن است کپی شدن ویروس‌هایی که مسئول نیمی از تمام موارد سرماخوردگی، فلج اطفال، و بیماری‌های دیگر هستند را متوقف کند.

این دو گروه این کشف را هم با آزمایش سلو‌ل‌‌های کشت یافته موش‌های آزمایشی و هم با آزمایش سلول‌‌های انسان کرده اند.

کارکرد آن چگونه است؟

دکتر جنیفر اشتون، خبرنگار ارشد پزشکی «ای‌بی‌سی نیوز»، می گوید انتروویروس که موجب سرماخوردگی می شود سلول های میزبان را هدف می گیرد و آنها را غیرقابل رسوخ می کند.

وی گفت: «این ویروس خیلی موذی است. پژوهشگران در غرب آمریکا نه بر خود ویروس، که بر هدف آن [سلول میزبان]، تمرکز کردند.»

دکتر یان کرت، استادیار دانشگاه استنفورد و ناشر ارشد این پژوهش، گفت: «آنتی ویروس های سنتی خود ویروس را هدف می گیرند. ولی این ویروس خیلی زیرک است و راه دیگری برای تکثیر پیدا می کند. کاری که ما کردیم این بود که شرایط را برای این ویروس نامساعد کردیم که جهش دادن [در سلول های] اطراف را سخت تر می کند.»

همچنین ببینید: پژوهش جدید: یک ویروس سرماخوردگی شاید بتواند غده سرطان مثانه را از بین ببرد

نتیجه این پژوهش ها چیست؟

این آزمایش ها هنوز راه درمان محسوب نمی‌‌شوند. دانشمندان باید دارویی تهیه کنند که پروتئین های داخل سلو‌ل‌‌ها را مسدود کند. برای ساخت و توزیع این دارو آزمایش های بیشتری لازم است.

همچنین ببینید: تشخیص زودهنگام سرطان کودکان می‌تواند موجب نجات جان آنها شود

دکتر اشتون می‌‌گوید تا آن زمان بهتر است هنگام عطسه جلوی دهانتان را با بازوی‌تان (و نه با کف دستتان) بگیرید و دست‌هایتان را مرتب بشویید.