اهدای جایزه اسکار به علم فیلمسازی

تاثیر فن آوری های نوین سینما و جلوه های ویژه در کمک به فیلمسازان و روایت بهتر داستان هایشان از اهمیت بیشتری برخوردار است.

آکادمی تصاویر متحرک هالیوود به مهندسان و دانشمندانی جایزه اسکار را اهدا کرده است که در مسیر این فن آوری در حال تحول پیشگام بوده اند. مراسم اهدای جوایز اسکار روز ٢٤ فوریه برگزار می شود.

«آکادمی علوم و هنر تصاویر متحرک» جوایز اسکار را اهدا می کند و این جوایز بار دیگر این واقعیت را به ما یادآوری می کنند که فیلمسازی هم هنر است و هم علم.

جوایز «علوم و فن آوری» این آکادمی چند هفته پیش از برگزاری مراسم اسکار اهدا می شوند. این جوایز امسال روز ٩ فوریه اهدا شدند. شرکت بریتانیایی «Cooke Optics» که از اوان تولد صنعت سینما دست اندر کار لنز دوربین های سینمایی بوده، جایزه اسکار را که مهمترین افتخار این عرصه محسوب می شود را دریافت کرد.

بیل تایلور، یکی از آفرینندگان و چهره های کهنه کار جلوه های ویژه به دلیل خدمات خود به آکادمی تصاویر متحرک مدال افتخار کسب کرد. جلوه های ویژه فیلم هایی همچون «Bruce Almighty» با بازی جیم کری و بازسازی فیلم ترسناک «Cape Fear» ساخته مارتین اسکورسیزی در سال ١٩٩١ شاهکارهای تایلور بوده اند.

تایلور می گوید سراسر فیلم «Cape Fear» جلوه های ویژه بود و چون مارتین اسکورسیزی دانش آموخته بااستعدادی است، با هر تصویربرداری از جلوه های ویژه هر فیلمی که تا به حال ساخته شده است، آشنا بود و فوت و فن آن را می فهمید بنابراین جنبه های آن را کاملاً درک می کرد و فیلم «Hugo» او یکی از بزرگترین دستاوردهای تاریخ در ارائه جلوه های ویژه است که سال گذشته ساخته شد.

«Hugo» فیلم فانتری و ماجراجویانه اسکورسیزی پنج جایزه اسکار را از آن خود کرد که یکی از آن ها به جلوه های ویژه این اثر اهدا شده بود.

راس شین، نماینده شرکت «Imagineer Systems» یکی از اعضای گروهی بود که جایزه فن آوری و علوم اسکار را دریافت کرد. او نرم افزاری را طراحی کرده است که به فیلمسازان کمک می کند در مراحل بعد از تولید، جلوه های (ویژه) استادانه بیافرینند.

او می گوید نرم افزار این شرکت که «Mocha» نام دارد در بسیاری از فیلم ها همچون «Black Swan» مورد استفاده قرار گرفته بوده است. این فیلم در مورد یک رقصنده باله است که ناتالی پورتمن در آن نقش ایفا کرد.

او می گوید این فیلم بر صحنه سینما به گونه ای ارائه شد که او به یک قو بدل می شود و برای این کار پرها و جلوه های ویژه ای روی پیکر او به کار گرفته شده اند و هنرمندان باید حرکات هنرپیشه را با شیوه حرکتی دنبال می کردند تا بتوانند این جلوه های ویژه را با آن ها هماهنگ و اجرا کنند».

ریچارد ادلوند، رئیس کمیته جوایز علوم و فن آوری (اسکار) طی چند سال گذشته چهار جایزه اسکار گرفته و یکی از این جوایز برای کار او روی فیلم «Star Wars» بوده است.

او می گوید جلوه های ویژه بخش مهمی از همه انواع سبک های فیلم ها هستند و فقط به فیلم های علمی تخیلی محدود نمی شوند.

آقای ادلوند می گوید «به نظر من کارشناسان فن آوری به اندازه هنرپیشه های فیلم ها و کارگردان هایی که پشت دوربین هستند، خلاقیت و نوآوری دارند چون این کارشناسان هستند که فن آوری را می آفریند تا هنرمندان بتوانند ایده های هنری خود را به مخاطب منتقل کنند».

او می گوید چالش های بسیاری پیش روی گروه سازنده فیلم ها قرار دارند و یکی از بزرگترین چالش های ساخت فیلم پرفروش «1977» فنی نبود، بلکه یافتن هنرپیشه ای بود که بتواند فیلمنامه را به خوبی اجرا و آن را قابل باور ارائه کند.

او می گوید انتخاب «Alec Guinness» برای بازی در نقش «Jedi» یکی از دلایلی بود که سریال «Star Wars» موفق بود. موسیقی دراماتیک جان ویلیامز نیز دلیل دیگر این موفقیت بود. او می گوید در نهایت ارائه جلوه های ویژه خلاقانه نیز امر مهمی بود که به جرج لوکاس کمک کرد تا یک اثر کلاسیک موفق و پرطرفدار بسازد.