با وجود اعلام وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی مبنی بر نبود «مدارس بدون معلم»، رسانههای ایران گزارش دادهاند که چندین مدرسه در سال تحصیلی جدید همچنان بدون معلم هستند.
به گزارش خبرگزاری «فارس»، با گذشت دو ماه از سال تحصیلی جدید، دست کم «۳ مدرسه» شهرستان ریگان در شرق استان کرمان و مرکز ایران همچنان معلم ندارند.
بر این اساس، بیش از «۵۰ دانشآموز» عشایری شهرستان ریگان در روستاهای «نایی، پدوک و کشنل» دو ماه است که «معلم ندارند.»
رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی، با وجود انتقادهای گسترده معلمان، فعالان صنفی معلمان و نیز شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از کمبود شدید معلم و کلاسهای بدون معلم در مدارس، دهم آبانماه مدعی شده بود که «کلاس بدون معلم» در ایران وجود ندارد.
از سوی دیگر، جهاندوز سابکی یکی از والدین دانشآموزان بدون معلم، به خبرگزاری فارس گفته است: «آیا فرزند ما با فرزند مسئولان فرق دارد که فرزندان آنان درس بخوانند و فرزند ما بیسواد بماند؟»
مریم سابکی از دیگر والدین این دانشآموزان نیز گفته که «دو ماه از سال تحصیلی جدید میگذرد اما بچههای ما بیمعلم هستند؛ محرومیت ما را مسئولان آموزشوپرورش دو چندان نکنند.»
پیش از این، منابع خبری در ایران در اردیبهشت ماه گزارش داده بودند که کمبود «۳۰۰ هزار معلم» در کشور، «بحرانی جدی» در مدارس ایجاد کرده است.
در این حال، خبرگزاری «تسنیم» وابسته به نهادهای امنیتی حکومت ایران، هفدهم آبانماه از بحران جدید در آموزش و پرورش خبر داد و نوشته بود که چند هزار نفر از معلمان آموزشوپرورش از مهر ماه تا به آن روز، یک ریال حقوق دریافت نکردهاند.
آموزش و پرورش در ایران با چالشهای جدی از جمله نارضایتی معیشتی معلمان، حقوقهای معوقه در ردههای مختلف، کمبود بودجه عمومی، وجود دانشآموزان معترض و مدیریت ناکارآمد دولتی مواجه است که بارها در تجمعات خیابانی یا اعتراضات درون آموزشگاهها بروز پیدا کرده است.
در حالی که مدارس در جمهوری اسلامی با کمبود معلم و بیپاسخ ماندن مطالبات معیشتی بسیاری از فرهنگیان روبهرو است، مقامات مسئول از جمله در وزارت آموزش و پرورش در فکر تفکیک کتابهای درسی دختران و پسران هستند.