اخبار ترسناک و خبرهای بد را چطور باید برای کودکان توضیح داد

اگر خبرهای بد و دردناک از سقوط هواپیما یا سرکوب معترضان ایرانی و یا تلف شدن حیوانات در آتش سوزی بزرگ استرالیا شما را دچار غم و اضطراب می کند، تصور کنید بر روی کودکان چه تأثیری می گذارند.

به گزارش رادیوی عمومی ملی «ان‌پی‌آر»، کارشناسان رشد اطفال به نکاتی اشاره می کنند که دانستن آنها برای والدین، معلمان، و افرادی که از کودکان نگهداری می کنند لازم است. اینکه چطور در دنیایی پر هرج و مرج، می شود خبرهای بد و دلخراش را برای خردسالان و نوجوانان توضیح داد.

محدود کردن کودکان از اخبار روز

به گفته کارشناسان ما نمی توانیم از اندازه خبر بکاهیم ولی می توانیم مدت زمانی که کودکان در معرض آن قرار می گیرند را محدود کنیم.

در مورد خبرهای مهم از کودکان بپرسید که چه شنیده‌اند و چه احساسی دارند

حتی با وجود محدودیت برای کودکان که خبر بد نشنوند، گاهی یک خبر به قدری بزرگ و مهم است که نمی توان از آنها دوری کرد. ولی صحبت با کودکان و پرسیدن آنچه شنیده‌اند و آنچه احساس آنها است، به کودکان فضای امنی برای سهیم شدن و ابراز افکار و احساسات‌شان محیا می سازد.

واقعیت‌ها و شرایط پیرامون اخبار را برای کودکان توضیح دهید

کارشناسان می گویند در دنیای شبکه‌های اجتماعی، صحبت کردن با کودکان و نوجوانان برای رفع برداشت و تصورات غلط از خبرهای ساختگی بسیار مهم است.

وقتی درباره حوادث با کودک حرف می‌زنید همه چیز را به آدم بدها نسبت ندهید

شاید سخت باشد که در شرایط بد و نارحت کننده خود را کنترل کرد تا از برچسب «آدم بد» یا شرور یا شیطان استفاده نکرد. ولی کارشناسان می گویند استفاده از این کلمات منفی، نه تنها کمکی نمی کند، بلکه ممکن است ترس و سردرگمی را در کودکان افزایش دهد.

از کودک بخواهید احساسات را با هنر بازتاب دهد

کشیدن نقاشی‌هایی که صحنه‌های ترسناک و خشونت آمیز را نشان می دهد، شاید والدین را نگران کند، ولی اینکار می تواند نقش مهمی در درک و سهیم شدن احساسات کودکان با دیگران باشد.

از مددکار کمک بخواهید

گاهی کمک خواستن از یک مشاور و مددکار اجتماعی تنها راهی است می تواند به کودکان به خصوص در شرایطی که در تماس مستقیم با وقایع ناهنجار قرار گرفته اند، کمک کرد.

با هم قدم مثبت بردارید

سعی کنید با شرکت در فعالیت‌های مثبت، فکر کودکان را از خبر‌های منفی دور کنید و با کمک کردن به دیگران در شرایط بد، حس رضایت را جایگزین ترس و اضطراب در آنها کنید.