گالری سیحون در خطر تعطیلی

گالری سیحون در خطر تعطیلی

خبرگزاریها گزارش دادند حکم تخلیه گالری سیحون از سوی مالک بنا به مدیران و صاحبان نگارخانه سیحون ابلاغ شده است.

در پی خبر احتمال بسته شدن ساختمان گالری سیحون جمعی از هنرمندان طی نامه ای گفته اند: برای مقابله با تخلیه نگارخانه سیحون در برابر ساختمان آن گرد می آیند.

در بخشی ازمتن این نامه درخواست برای ادامه کار نگارخانه سیحون آمده است: «يک بنای چهل و چهار ساله، بنايی که در آن روزهای پرشکوهی از هنر اين ديار سپری شده و رنگ ديوارهايش سپيد است و قاب‌ها بر آن آويخته شدند و حرفها روی اين ديوار سپيد گفته شدند، نه با زبان لخت و بی‌حجاب کلمه که با زبان لطيف و پر رمز و راز هنر و آنچنان پر است از حضور آدمهای دلسوز که هر روز از اين چهل و چهار سال برايش خاطره‌ای ست مانا و فراموش نشدنی.

از قدمت نمی گوييم، از گذشته نمی‌گوييم که از ثروت حرف می‌زنيم. ثروت يک ملت، ثروت فکری و معنوی يک مردم.»

هنرمندان انتشاردهنده نامه افزوده اند: «گالری «سيحون» بزرگ و پر شکوه است، نه به جايی که دارد که به نام و تاريخی که در آن حضور دارد. گالری «سيحون» شروع بود برای خيلی‌ها. برای آدم هايی که حرفها داشتند و دارند. برای آدمهایی که می‌خواستند با زبان پر رمز و راز هنر سخن بگويند و گفتند.»

نویسندگان نامه درخواست کرده اند: «برای آنکه دل مشغوليمان را بخاطر اين موضوع بگوش آدمهای دلسوز اين ديار برسانيم، در تاريخ دوشنبه بيست و چهارم آبان ماه ۱۳۸۹ در ساعت چهار بعد از ظهر در محل گالری «سيحون» گرد هم مي‌آييم تا حرفهايمان را زده باشيم و آنچه که از دستمان بر می‌آيد بگوييم. تا شايد بتوانيم کاری برای اين ميراث ملی و معنوی اين خاک انجام داده باشيم. اين همراهی برای کمک است به خاطر اين خاک به ميراث يک مملکت.».

گالری سیحون یکی از اولین نگارخانه‌های هنری ایران و قدیمی‌ترین گالری هنری فعال در کشور است که هوشنگ سیحون همراه با همسرش معصومه سیحون (نوشین) در سال ۱۳۴۵ بنیانگزارش بوده اند.

گالری سیحون از آغاز کار تاکنون بیش از ۱۵۰۰ نمایش از آثار معاصر هنرمندان نوپای ایرانی ارائه داده است، از جمله آثار هنرمندانی که بعدها به شهرت ملی رسیدند مانند ژازه طباطبایی، سهراب سپهری، مسعود عربشاهی، حسین زنده رودی، رضا مافی، مکرمه قنبری و علیرضا اسپهبد.

در سال ۱۳۸۳ سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مراسمی برای بزرگداشت ۴۰ سال فعالیت هنری گالری سیحون برگزار کرد که طی آن لوح تقدیری به معصومه سیحون داده شد. در این مراسم، معصومه سیحون ابراز امیدواری کرد که پسرش نادر پس از او مدیریت گالری را برعهده گیرد.

معصومه سیحون گفته بود: « تمام زندگی من در این گالری خلاصه می‌شود. این جا سال‌های سال است هنرمندانی چون سهراب سپهری، حسین زنده رودی، پرویز تناولی، رضا مافی، فرامرز پیل آرام و حسین کاظمی و ... رفت و آمد داشته و دارند. میراث فرهنگی بزرگترین کار را انجام داد چون هنرمندان را به واسطه نزدیک شدن به نگارخانه‌ها با خودش پیوند داد. وجود هنرمندان بزرگی که در این نگارخانه‌ها نمایشگاه می‌گذارند یکی از افتخارات ما و میراث فرهنگی است.»