ایران نمی‌تواند سابقه تروریسم خود را لاپوشانی کند

خلاصه یادداشت عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی در وال استریت جورنال

واقعیات نشان می دهد دعوت رسمی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به مبارزه با افراطگرایی در بهترین حالت طعنه آمیز و کمی بیش از یک تبلیغات ریاکارانه است.

واقعیت این است که ایران کشور عمده حامی تروریسم است. مقامات حکومت جمهوری اسلامی از انقلاب ۵۷ به این سو به طور مستقیم مسول شماری حملات تروریستی از جمله بمبگذاری سفارت آمریکا در بیروت و پایگاه تفنگداران دریایی آمریکا در فرودگاه بین المللی بیروت، بمبگذاری برج های خبر در عربستان در سال ۱۹۹۶، حملات علیه چندین سفارتخانه در ایران از جمله سفارت بریتانیا، آمریکا، عربستان سعودی، و ترور دیپلمات ها در سراسر جهان بوده اند.

ایران اگر می خواهد صداقت خود را در جنگ با تروریسم نشان بدهد می تواند این کار را با تحویل دادن رهبران القاعده که در ایران پناه گرفته اند آغاز کند. این افراد شامل سعد، پسر اسامه بن لادن، و سیف العادل، فرمانده عملیات القاعده، و شماری افراد دیگر مسول حملاتی علیه عربستان سعودی و آمریکا هستند. سیف العادل دستور بمبگذاری های ریاض که منجر به مرگ ۳۰ تن، از جمله هشت آمریکایی، شد را در تماسی تلفنی از ایران صادر کرد.

ایران همچنین می تواند از حمایت مالی از حزب الله لبنان دست بکشد که دبیرکل آن اخیرا گفت صد در صد منابع مالی سازمان اش توسط ایران تامین می شود.

در سوریه، دست ایران به خون بیش از پانصد هزار مردم سلاخی شده توسط رژیم بشار اسد آلوده است. رهبران ایران علنا گفته اند که اگر حمایت آن ها نبود اسد از قدرت پایین کشیده شده بود.

«سازمان همکاری اسلامی» در نشست اخیر خود در استانبول سیاست های تفرقه آمیز ایران، مداخله اش در امور دیگر کشورها و حمایت اش از تروریسم را محکوم کرد.

نگاهی به وضعیت سوریه و بخش هایی از عراق به روشنی تصدیق می کند که سابقه ایران مملو از مرگ و تخریب است. واژه ها آن را عوض نمی کند، اقدامات اساسی چنین خواهد کرد.

عربستان سعودی از روابط بهتر با تهران استقبال می کند اما تهران ابتدا باید حمایت از تروریسم را متوقف کند.

* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.