ساخت کودتاچی از خانواده شهید

نقد رفتار دولت با منتقدان این روزها در جناح اصولگرا هم شنیده می شود. اگر در هفته های گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از منتقدان دولت بودند در روزهای اخیر برخی از مقامات به این جمع پیوسته اند. از جمله یحیی رحیم صفوی اخیرا از اهانت به روحانیون ابراز نگرانی کرده بود. اما دیروز محمد ری شهری که سالها نماینده رهبر ایران در امور حج بود صریحا گفت که هنر این نیست که از خانواده شهید کودتاچی بسازیم.

آنان که امروز اصولگرا خوانده می شوند برآمده از جریانی هستند که در تاریخ جمهوری اسلامی جناح راست و در مواردی محافظه کار نامیده می شدند. وقتی پس از دوم خرداد یک جریان سیاسی نام اصلاح طلب را برای خود برگزید این جریان در اولین حضور رسمی برای به دست گرفتن قدرت در انتخابات شوراها در سال ۸۲ نام اصولگرایان را انتخاب کردند تا بگویند که با اصلاحات مخالف هستند و جریانی هستند معتقد به آرمان های انقلاب اسلامی.

اکنون در تقسیم بندی جناحی پس از حوادث ناشی از انتخابات ۸۸ بسیاری ناگزیر شده اند در مرز بندی های سیاسی در جناح اصولگرایی قرار گیرند تا اصلاح طلبی. در میان این افراد روحانیون سرشناسی دیده می شوند که در سالهای گذشته پست های کلیدی در اختیار داشته اند. آنان از وضع موجود به شیوه ای انتقاد می کنند که اصلاح طلب نامیده نشوند. در حالی که حوادث پس از انتخابات هفتمین ماه خود را پشت سر گذاشته، به نظر می رسد که دامنه انتقاد ها هم گسترش پیدا کرده.

هفته گذشته یحیی رحیم صفوی، فرمانده سابق سپاه پاسداران و مشاور عالی رهبر ایران، از اهانت به برخی روحانیون ابراز نگرانی کرده بود و روز گذشته آیت الله محمد محمدی ری شهری در مراسم معارفه نماینده جدید رهبری در امور حج گفت این هنر نیست که از یک خانواده شهید کودتاچی بسازیم. او که اولین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی بود و از مقامات ارشد و نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی محسوب می شود اضافه کرده که اگر کسی۱۰ درصد با ولایت فقیه موافق و ۹۰ درصد مخالف است، باید به گونه ای مدیریت کنیم که به ۱۰ درصد اضافه کنیم نه آن که لگد بزنیم و آن ۱۰ درصد را هم نابود کنیم. ری شهری در دوران رهبری آیت الله خامنه ای به مدت ۱۵ سال نماینده رهبر در امور حج بود و اخیرا پس از آن که ریاست سازمان اوقاف از سوی رییس جمهوری برکنار شد او نیز استعفا داد. ری شهری تاکید کرده که امروز برای جمهوری اسلامی حتی یک دشمن هم زیاد است. وی گفته افراط و تفریط به زیان نظام است باید اعتدال پیشه کرد.

به نظر می رسد بن بست سیاسی که جمهوری اسلامی در ماههای گذشته در آن گرفتار شده و راه مذاکره با رهبران مخالفان را مسدود کرده برای جمعی از میران سیاسی به ویژه روحانیون نگران کننده شده و شاید اظهارات ری شهری با توجه به سوابق وی در وزارت اطلاعات از سوی جناح حاکم جدی گرفته شود.