لاوروف می‌گوید پیمان جامع با جمهوری اسلامی شامل همکاری‌های دفاعی است

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه

همزمان با تشدید نگرانی‌های جهانی در مورد افزایش همکاری بین کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران، روسیه و کره شمالی، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، گفت‌ که پیمان جامع راهبردی که تهران و مسکو قصد امضای آن را دارند، شامل همکاری‌های دفاعی نزدیک‌تری میان دو کشور است.

گسترش روابط نظامی میان جمهوری اسلامی و روسیه موجب نگرانی عمیق غرب است. چرا که روسیه در حال جنگ در اوکراین است، و از طرفی جمهوری اسلامی و اسرائیل درگیر حملات هوایی و موشکی علیه یکدیگر هستند.

لاوروف روز پنجشنبه ۱۰ آبان به تلویزیون دولتی روسیه گفت که پیمان جامع راهبردی میان روسیه و جمهوری اسلامی که در حال آماده شدن است، به عاملی جدی در تقویت روابط میان دو کشور تبدیل خواهد شد. او در ادامه افزود که این توافق برای امضا «در آینده نزدیک» آماده می‌شود.

به کفته مسکو، انتظار می‌رود که مسعود پزشکیان، رئیس‌ دولت جمهوری اسلامی، تا پیش از پایان سال میلادی جاری به مسکو سفر کند.

لاوروف گفت: «این تمایل طرف‌ها برای همکاری نزدیک‌تر در زمینه دفاع و تعامل در راستای منافع صلح و امنیت در سطح منطقه‌ای و جهانی را تأیید می‌کند». او مشخص نکرد که روابط دفاعی شامل چه بخش‌هایی است.

روسیه از هنگام حمله نظامی به اوکراین روابط خود با جمهوری اسلامی و کره شمالی را که هر دو به شدت با ایالات متحده مخالف هستند، عمیق‌تر کرده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، ‌وکیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در تابستان گذشته یک پیمان «جامع» با عنوانی مشابه را امضا کردند که شامل یک بند دفاعی متقابل است.

آمریکا و «ناتو» می‌گویند که پیونگ یانگ حدود ۱۰ هزار سرباز را برای استقرار احتمالی در جنگ اوکراین به روسیه اعزام کرده است.

روسیه حضور آنها را رد نکرده است و می‌گوید این پیمان را هر طور که صلاح بداند اجرا خواهد کرد.

ایالات متحده در ماه شهریور گفت که حکومت ایران موشک‌های بالستیک دوربرد به روسیه فرستاده است تا در جنگ علیه اوکراین استفاده شود و کشتی‌ها و شرکت‌های جمهوری اسلامی را که به گفته واشنگتن در اننقال تسلیحات ایران دست دارند، تحریم کرد.

جمهوری اسلامی ارسال موشک‌ها یا هزاران پهپاد را که کی‌یف و مقامات غربی می‌گویند روسیه از آن‌ها علیه اهداف نظامی و تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی از جمله شبکه برق اوکراین استفاده می‌کند، رد می‌کند.

کرملین هم از تایید دریافت موشک‌های ایرانی خودداری می‌کند، اما می‌گوید که همکاری با جمهوری اسلامی شامل «موارد حساس» نیز می‌شود.

منبع: رویترز