اردوغان به پوتین: صلح در اوکراین نیازمند توافق آتش‌بس است

حملات موشکی روسیه به پایتخت اوکراین. آرشیو

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه به ولادیمیر پوتین، همتای روس خود گفت که تنها با آتش‌بس یکجانبه، مذاکرات برای توقف تهاجم روسیه به اوکراین نتیجه خواهد داد.

دفتر اردوغان گفت که او و پوتین روز پنجشنبه، ۱۵ دی، تلفنی صحبت کردند و گفت‌وگوهای صلح باید شامل «چشم‌اندازی برای راه‌حل عادلانه» باشد.

آنکارا برای پایان دادن به جنگ میانجیگری کرده و به مذاکره با روسیه و اوکراین برای تسهیل صادرات غلات کمک کرده است.

درخواست برای صلح روز پنجشنبه، ۱۵ دی، از سوی پاتریارک کریل، رئیس کلیسای ارتدوکس روسیه نیز مطرح شد که از همه طرف‌ها خواست در تعطیلات کریسمس ارتدوکس در این هفته آتش‌بس را رعایت کنند.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، روز چهارشنبه ۱۴ دی، به رئیس جمهوری اوکراین گفت که کشورش برای کمک به اوکراین در جنگ علیه روسیه خودروهای زرهی سبک «ای‌ام ایکس ۱۰» را به کی‌یف تحویل خواهد داد. ارتش فرانسه از این مدل تانک سبک از دهه ۱۹۸۰ استفاده می‌کند اما در حال کنار گذاشتن تدریجی آن است.

یکی از دستیاران مکرون که نخواست نامش فاش شود به خبرنگاران گفت: «رئیس‌جمهوری فرانسه می‌خواهد با تحویل تانک‌های سبک کمک‌ها به اوکراین را افزایش دهد. او گفت: «این اولین بار است که تانک های ساخته شده غربی در اختیار نیروهای مسلح اوکراین قرار می گیرند.»

ولودیمیر زلنسکی در نطق ویدیویی شبانه خود از فرانسه تشکر کرد و افزود که اوکراین نیاز دارد دیگر متحدان غربی نیز سلاح‌های سنگین تر در اختیار کشورش قرار دهند.

او گفت: «این اقدام فرانسه پیام روشنی را به همه شرکای ما ارسال می کند. هیچ دلیل منطقی وجود ندارد که چرا هنوز تانک های غربی به اوکراین داده نشده است».

فرانسه نگفت که چه تعداد از این تانک‌ها به اوکراین داده خواهد شد.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نیز روز چهارشنبه گفت که ایالات متحده در حال بررسی ارسال نفربرهای زرهی مسلح بردلی به اوکراین است.

خبرنگاران از بایدن در جریان سفر به ایالت کنتاکی پرسیدند که آیا واشنگتن در نظر دارد خودروهای جنگی پیاده نظام برادلی را برای محافظت در برابر آتش توپخانه و سلاح های کوچک در اختیار اوکراین قرار دهد؟

او پاسخ داد: «بله»، اما جزییات بیشتری ارائه نداد.

ایالات متحده، تا کنون، بیش از دو هزار خودروی جنگی در اختیار اوکراین قرار داده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه نزدیک به ۱۱ ماه پیش، دستور حمله به اوکراین را صادر کرد و گفت که این کشور طرفدار غرب باید «غیر نظامی» و «نازی‌زدایی» شود. ایالات متحده و متحدان غربی تهاجم نظامی به اوکراین را محکوم کرده و در حال ارائه کمک های مالی و نظامی به کی‌یف هستند، ضمن آن که چندین دور تحریم‌هایی علیه روسیه اعمال کرده‌اند.