ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، چهارشنبه ۱۴ دی، از متحدان غربیاش خواست تا برای برتری نظامی در جنگ با روسیه که در مناطق شرقی به شدت ادامه دارد تانکهای سنگین در اختیار ارتش این کشور قرار دهند.
به گفته ارتش اوکراین، روسها بر حمله به بخش باخموت در منطقه دونتسک تمرکز کردهاند، اما حملات آنها در بخشهای آودیوکا و کوپیانسک ناموفق بوده است.
فرماندار منطقه لوهانسک، در همسایگی دونتسک، میگوید که نیروهای اوکراینی «گام به گام» در حال بازپس گیری مناطق هستند، اما هشدار داد که «پیروزی سریع رخ نخواهد داد.»
لوهانسک و دونتسک منطقه دونباس، مرکز صنعتی اوکراین، را تشکیل میدهند که بخشهایی از آن در سال ۱۳۹۳ توسط نیروهای نیابتی تحت حمایت روسیه تصرف شد.
روسیه پس از انجام یک همهپرسی در مهر ماه گذشته مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون، و زاپوریژیا را به عنوان بخشی از خاک خود اعلام کرد. اوکراین و کشورهای غربی این همهپرسی را به رسمیت نمیشناسند و روسیه هیچ یک از این چهار منطقه را به طور کامل کنترل نمیکند.
جنگ در باخموت به شدت ادامه دارد و فرماندهان هر دو طرف آن را «چرخ گوشت» توصیف کردند.
فرماندار لوهانسک گفت که انتظار دارد با کاهش بیشتر دما و یخبندان، جنگ در سراسر جبهه شرقی تشدید شود.
او گفت: «حالا فرصت برای استفاده از تجهیزات سنگین باز میشود.»
زلنسکی نیز در سخنرانی ویدئویی عصر چهارشنبه، ۱۴ دی، خود از متحدان غربی خواست تانکها و سلاحهای سنگین را برای مبارزه با نیروهای روسیه در اختیار ارتش وی قرار دهند.
امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، چهارشنبه، ۱۴ دی، گفت که پاریس برای تقویت جنگی ارتش اوکراین خودروهای زرهی سبک «ایام ایکس ۱۰» را به این کشور ارسال خواهد کرد.
زلنسکی از مکرون تشکر کرد، اما گفت: «هیچ دلیل منطقی وجود ندارد که چرا هنوز تانکهای غربی برای اوکراین تامین نشده است.»
کییف از آغاز جنگ، بارها از متحدان غربی خودروهای جنگی سنگینتری مانند تانکهای آبرامز آمریکایی و تانکهای لئوپارد آلمانی درخواست کرده است.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه، ۱۴ دی، گفت که ایالات متحده در حال بررسی ارسال نفربرهای زرهی مسلح بردلی به اوکراین است. بردلی از اواسط دهه ۱۳۶۰ به بعد از نفربرهای اصلی ارتش ایالات متحده بوده است.
ایالات متحده همچنین در حال تدارک برای ارائه یک بسته دیگر کمکهای تسلیحاتی به اوکراین است. این بسته میتواند در روزهای آینده علاوه بر کمک امنیتی نزدیک به ۲۲ میلیارد دلاری به آن کشور اعلام شود.
در جریان سفر ماه گذشته زلنسکی به واشنگتن، ایالات متحده متعهد شد که سامانه پدافند هوایی پاتریوت را برای دفع حملات موشکی و پهپادهای روسیه ارسال کند.