روحانی: اینترنت و ماهواره ایمان مردم را به باد نمی دهد

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نگرانی حکومت نسبت به تاثیر ماهواره و اینترنت در ایمان مردم را بی دلیل دانست و از همه خواست که به جوانان اعتماد داشته باشند.

روحانی شنبه در جشنواره ارتباطات و فناوری اطلاعات با برشمردن ویژگی های شبکه های اجتماعی نظیر فیس بوک و تاثیرگذاری آنها گفت: «کم کم به نقطه ای می رسیم که جایی برای استبداد پیام نباشد، دیگر دوران پیام از طریق بلندگوها، منبرها و تریبون های یک طرفه به سر آمده و امروز هر پیامی در دنیا بازتاب وسیعی دارد و پیام ها قوی تر و تاثیرگذارتر است.»

او برخورد جمهوری اسلامی با ماهواره را موثر ندانست و گفت که «مبارزه در پشت بام و بالکن ها هم اثرگذار نبود نه ایمان مردم رفت و نه هویت آنان.» روحانی در ادامه در مورد نگرانی از تاثیر اینترنت نیز گفت که «بهتر از به جوانان اعتماد کنید.»

این سخنان روحانی در حالیست که یک روز پیش از آن، کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران گفت: «در برخی نقاط شهر گاهی روسری‌ها برداشته شده و بی حجابی کامل دیده می‌شود و انواع ابتذال‌ها از طریق ماهواره‌ها و شبکه‌های اینترنتی به درون خانه‌ها راه پیدا کرده است.»

حکومت ایران دریافت شبکه های تلویزیون ماهواره ای را ممنوع کرده است و تجهیزات ماهواره ای شهروندان را از پشت بامها جمع آوری میکند. جمهوری اسلامی از سوی دیگر سعی میکند با ارسال پارازیت، دریافت تصویر شبکه های ماهواره ای را دشوار کند.

دسترسی به بسیاری از سایت های اینترنتی و شبکه های اجتماعی در ایران امکان پذیر نیست. حکومت ایران اگر تشخیص دهد که محتوای سایتی غیر اخلاقی یا بر هم زننده امنیت کشور است، آن را فیلتر میکند. به تازگی فیلتر نرم افزار «واتس اپ» در ایران خبرساز شد و رئیس جمهوری ایران دستور لغو فیلتر آن را داد.

روحانی در حالی از همه میخواهد درباره اینترنت به جوانان اعتماد کنند که روحانیون سنتی و برخی اصولگرایان، هرگونه نرمش در مقابل باز بودن فضای مجازی را به تندی پاسخ میدهند. چندی پیش امام جمعه مشهد با بیان اینکه وزیر ارتباطات گفته از فیس بوک باید رفع فیلتر شود، در نماز جمعه با لحن تندی به این عضو کابینه دولت حمله کرد.

وظیفه تشخیص وبسایت هایی که باید مسدود شوند، به عهده کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اینترنتی است. این کارگروه دارای ۱۳ عضو است که ۷ نفر از آنان از سوی دولت تعیین میشوند.