واکنش هند به حمله‌ منجر به غرق شدن کشتی این کشور در سواحل عمان: «غیرقابل قبول» است

یک کشتی در خلیج فارس (آرشیو)

هند روز پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت حمله‌ای را که به غرق شدن یک کشتی تحت پرچم آن کشور در آب‌های عمان منجر شد «غیرقابل قبول» خواند و اعلام کرد که در بحبوحه جنگ آمریکا و اسرائیل با رژیم ایران، باید از هدف گرفتن کشتی‌های تجاری جلوگیری شود.

به گزارش رویترز، دهلی نو اعلام کرد، این شناور کوچک بامداد چهارشنبه زمانی که از سومالی به سوی امارات متحده عربی در حرکت بود، مورد حمله قرار گرفت.

این حمله باعث آتش‌سوزی در کشتی شد و در نهایت به غرق شدن آن انجامید. به گفته مقام‌های هندی، هر ۱۴ خدمه کشتی توسط گارد ساحلی عمان نجات داده و به بندر دیبا منتقل شدند.

هند ماهیت حمله یا عامل آن را مشخص نکرد، اما گروه بریتانیایی مدیریت ریسک دریایی «ونگارد» گفت این حادثه شامل انفجاری بوده که احتمالاً در نتیجه حمله پهپادی یا موشکی رخ داده است. این کشتی محموله‌ دام زنده حمل می‌کرد.

وزارت خارجه هند در بیانیه‌ای اعلام کرد: «حمله دیروز به یک کشتی تحت پرچم هند در سواحل عمان غیرقابل قبول است، و ما از ادامه هدف قرار گرفتن کشتیرانی تجاری و دریانوردان غیرنظامی ابراز تأسف می‌کنیم.»

این وزارتخانه افزود: «هند بار دیگر تأکید می‌کند که باید از هدف قرار دادن کشتی‌های تجاری، به خطر انداختن خدمه غیرنظامی بی‌گناه، یا هر اقدامی که آزادی ناوبری و تجارت را مختل کند، اجتناب شود.»

داده‌های سامانه ردیابی دریایی «مارین‌ترافیک» نشان می‌دهد این کشتی آخرین بار در ۲۱ اردیبهشت موقعیت خود را در نزدیکی سواحل مسقط گزارش کرده بود. دسترسی به اپراتورهای کشتی برای اظهارنظر ممکن نشد.

از زمان آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل با رژیم ایران در ۹ اسفند، دست‌کم دو کشتی دیگر با پرچم هند هدف حمله قرار گرفته‌اند. هند ماه پیش سفیر حکومت ایران در دهلی نو را احضار کرد و «نگرانی عمیق» خود را درباره این حوادث ابراز داشت.

جنگ با رژیم ایران خطرات برای کشتیرانی تجاری در خلیج فارس، به‌ویژه در اطراف تنگه هرمز، که یکی از مهم‌ترین مسیرهای انتقال انرژی جهان است، را به‌شدت افزایش داده است؛ به‌گونه‌ای که از آغاز درگیری تاکنون چندین کشتی هدف حمله قرار گرفته یا آسیب دیده‌اند.

آخرین بیانیه هند هم‌زمان با گردهمایی وزیران خارجه کشورهای عضو گروه «بریکس»، از جمله رژیم ایران، در دهلی نو برای نشست سالانه این گروه منتشر شد؛ نشستی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شود و توانایی این بلوک برای دستیابی به موضعی مشترک و صدور بیانیه‌ای واحد را به آزمایش گذاشته است.