نقد سیاست‌های اوباما در قبال ایران و خاورمیانه، در همایش انتخاباتی جمهوریخواهان

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از حزب جمهوریخواه، در حالی دیدگاه های خود را در یک همایش تشریح کردند که مواضع آمریکا در قبال ایران، اسلام و تنش‌های خاورمیانه، دیگر مسائل را تحت تاثیر خود قرار داد.

یازده داوطلبی که از حزب جمهوریخواه آمادگی خود را برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرده‌اند، روز شنبه ۱۶ مه دیدگاه های خود را در همایشی در ایالت آیووا تشریح کردند.

در این همایش، ریک سنتوروم، سناتور پیشین و نامزد انتخاباتی سال ۲۰۱۶ در پاسخ به این سوال که سیاست وی در قبال ایران چیست، همان عبارت قبلی خود را تکرار کرد که گفته بود: اگربخواهند ما را به قرن هفتم بازگردانند، بمب افکن‌ها را پر می‌کنیم و آنها را به همان قرن هفتم باز می‌گردانیم. اما، رند پاول، سناتور جمهوریخواه از ایالت کنتاکی، حمله نظامی به کشورهای منطقه و به طور مشخص اشغال عراق را مورد سوال قرار داد.

نامزدهای جمهوریخواه در همایش آیووا، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا را برای ظهور و گسترش گروه موسوم به داعش مورد انتقاد قرار دادند زیرا از دید اکثر جمهوریخواهان در این همایش، آقای اوباما می‌بایست پس از خروج ارتش آمریکا از عراق، نیروی نظامی قابل ملاحظه‌ای در آن کشور باقی می‌گذاشت.

این همایش در حالی برگزار شد که خبر کشته شدن یکی از فرماندهان داعش در سوریه توسط آمریکا، موضوع روز بود. با این حال جب بوش، فرماندار پیشین ایالت فلوریدا و نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، با اینکه در اظهارت خود از کشته شدن عضو ارشد داعش تقدیر کرد، این موفقیت را به آقای اوباما نسبت نداد و وی را متهم کرد که با خروج کامل از عراق، شرایط را برای پیدایش داعش فراهم کرد.

سناتور جمهوریخواه لیندزی گرام، نیز این ادعا را رد کرد که شرایط کنونی در عراق نتیجه سیاست جورج بوش، رئیس جمهوری پیشین است و گفت شخصی که باید برای وضعیت عراق سرزنش شود، آقای اوباما است.

گرچه نامزدهای جمهوریخواه در همایش آیووا مواضع همگونی در زمینه سیاست آمریکا در قبال ایران و تنش‌ها در منطقه ارائه ندادند، همگی در انتقاد از نامزد اصلی دموکرات‌ها، هیلاری کلینتون‌، همصدا بودند.