رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت جمهوری اسلامی آمار مبتلایان به «تب دنگی» تا هفته اول شهریور را ۱۷۸ مورد اعلام کرد و گفت: «در حال حاضر، پشه آلوده تنها در یک نقطه از کشور حضور دارد و یک نفر هم تا الان جان خود را از دست داده است.»
خبرگزاری ایسنا به نقل از شهنام عرشی نوشته اکثریت موارد سابقه سفر به خارج از کشور داشتهاند.
برهمین اساس اعلام شده که ۱۳۱ مورد از مبتلایان سابقه سفر به اماراتمتحده عربی، ۷ مورد سابقه سفر به پاکستان، یک مورد سابقه سفر به عمان و یک مورد سابقه سفر به «بنین» را دارند.
عرشی گفته در حال حاضر، پشه آئدس «اجیپتی» در مناطق مستعد استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و خوزستان و در بخشهایی از استانهای مجاور این مناطق نیز حضور دارد یا در طی ماههای آینده مستقر خواهد شد.
به گفته این مقام وزارت بهداشت پشه آئدس «آلبوپیکتوس» در استانهای گیلان، مازندران، اردبیل و گلستان و بخشهای مجاور صید شده و به احتمال زیاد در بخشهای مجاور حضور دارد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تیرماه سال جاری نیز اعلام کرده بود که ۴۰ شهر در معرض خطر شیوع تب دنگی قرار دارند.
پیشتر از این هشدار عرشی، حسین فرشیدی، معاون وزیر بهداشت جمهوری اسلامی هشدار داده بود که «تب دنگی در صورت همهگیری از کرونا خطرناکتر خواهد بود.»
سازمان بهداشت جهانی نیز تیرماه سال جاری هشدار داد که تب دنگی به دلیل افزایش فعالیتها از جمله جابجایی مردم، شهرنشینی و مسائل مربوط به آب و هوا در حال گسترش به مناطق و کشورهای بیشتری در سراسر جهان است.
پشه آئدس عامل بیماری تب دنگی است و به گفته برخی کارشناسان، تغییرات اقلیمی در مناطق مختلف جهان، شیوع این بیماری را گستردهتر کرده است.
علائم بیماری تب دنگی از جمله «تب، بدندرد، ضعف، خستگی» و به طور کلی «علائم شبیه به سرماخوردگی» است. در ماههای گذشته ابتلا به بیماری تب دنگی در ایران افزایش یافته است.