گزارشهای رسيده از قطر حاکيست، اين کشور که سودای کسب ميزبانی بازيهای المپيک ۲۰۲۰ را در سر دارد، در سالهای گذشته ورزش را در صدر اولويتهای خود قرار داده است. مسابقات جام جهانی فوتبال سال ۲۰۲۲ نيز قرار است در قطر برگزار شود.
قطر از هم اکنون به اميد پيروزی در رقابتهای مربوط به کسب نامزدی المپيک جهانی ۲۰۲۰، علاوه بر تقويت همه رشته های ورزشی، در حال پرورش ورزشکارانی است که فکر می کند توانايی راهيابی به مسابقات المپيک را داشته باشند.
قطر از پنج سال پيش به اين طرف برنامه المپيک مدارس را به اجرا در آورده و جمعه گذشته فيناليستها انتخاب شدند. گرچه اين افراد برای شرکت در المپيک لندن خيلی جوانند، اما اين برنامه با استقبال زيادی روبرو بوده است.
شيخ سعود بن عبدالرحمان آل ثانی، دبير کل کميته المپيک قطر، می گويد: اين برنامه ابتدا با ۵ هزار بازيکن آغاز شد، اما اکنون تعداد بازيکنها به ۲۰ هزار نفر از ۳۷۰ مدرسه می رسد. هدف دولت قطر، جذب همه دانش آموزان مدارس دولتی و خصوصی به برنامه المپيک مدارس است.
هدف از اين برنامه که به ابتکار کميته المپيک قطر، شورای عالی امور خانواده و شورای آموزش عالی بطور مشترک تدوين شده، نه تنها پرورش ورزشکاران زبده، بلکه تشويق خانواده ها به شرکت بيشتر در فعاليتهای ورزشی است.
با وجوديکه حضور نداشتن دختران و زنان در صف فيناليستهای روز جمعه کاملاً محسوس بود، و غيبت آنان در صحنه ورزش از نقاط ضعف دولت قطر به شمار می رود، اما مقامهای قطری اعلام کرده اند که در المپيک لندن برای نخستين مرتبه سه ورزشکار زن در سه رشته شنا، دو و ميدانی، و تيراندازی شرکت خواهند کرد.
علاوه بر قطر، زنان کشورهای سعودی و برونئی نيز تا کنون از شرکت در رقابتهای المپيک محروم بوده اند. در جامعه مردسالار عربستان سعودی، ورزش نه تنها فعاليتی صرفاً مردانه تلقی می شود، بلکه از ورود زنان به استاديوم های ورزشی جلوگيری می شود.
به رغم اين واقعيت که ورزشکاران کشورهای حاشيه خليج فارس در گذشته به ندرت صاحب مدال می شدند، مقامهای ورزشی قطر اکنون می گويند، مسابقات المپيک امکانی خواهد بود برای تغيير اين وضعيت و تشويق جوانان منطقه به رويدادهای ورزشی.
کميته بين المللی المپيک در نشست سال آينده خود در بوينوس آيرس مشخص خواهد کرد که ميزبانی المپيک ۲۰۲۰ به چه کشوری واگذار خواهد شد.