توقف پروازهای هواپیمایی قطر به ایران، عراق، و لبنان

هواپیمایی قطر (آرشیو)

همزمان با ادامه تنش‌های در خاورمیانه و افزایش احتمال حمله قریب‌الوقوع اسرائیل به ایران، خطوط هوایی قطر روز پنجشنبه ۳ آبان اعلام کرد تمامی پروازهای رفت و آمد خود به ایران، عراق، و لبنان را تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآورده است.

این شرکت هواپیمایی بین‌الملی پروازهایش به امان، پایتخت اردن، را هم به ساعات روز محدود کرده است.

تاکنون شماری از خطوط هوایی بین‌المللی در واکنش به تشدید تنش‌ها در خاورمیانه به تدابیری احتیاطی دست زده و پروازهای خود به کشورهای منطقه را تعلیق یا محدود کرده‌اند.

«بریتیش ایرویز»، شرکت هواپیمایی بریتانیا، روز دوشنبه ۳۰ مهر اعلام کرد پروازهای خود به مقصد تل‌آویو را تا پایان ماه مارس سال آینده میلادی (اوایل فروردین ۱۴۰۴) به حالت تعلیق در می‌آورد.

شماری از شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی طی روزها و هفته‌های اخیر پروازهای خود به اسرائیل را به حالت تعلیق در آورده‌اند.

شرکت هواپیمایی مجارستانی «ویز ایر» اخیرا تمام پروازهای خود از مبدا و به مقصد اسرائیل را تا ۱۵ ژانویه سال آینده میلادی لغو کرده است.

شرکت هواپیمایی آمریکایی «دلتا» نیز لغو پروازهای خود به اسرائیل را تا اوایل فروردین ۱۴۰۴ تمدید کرده است.

شمار زیادی از خطوط پروازی جهان علاوه بر لغو پروازهای خود به تهران، از پرواز بر فراز آسمان ایران نیز پرهیز می‌کنند.

این تغییرات در خطوط هواپیمایی جهان در پی افزایش تنشها در خاورمیانه پس از کشته شدن حسن نصرالله و یحیی سنوار، رهبر حزب‌الله و حماس در بیروت و غزه، حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل، و انتظار برای حمله متقابل و گسترده اسرائیل به جمهوری اسلامی اجرا شده است.

این در حالی است که پیشتر سازمان ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا با لغو توصیه‌های پیشین خود درباره خودداری از پرواز در حریم هوایی اسرائیل، از شرکت‌های هواپیمایی خواسته بود «رویه‌های نظارت دقیق بر خطر» را برای پروازهای خود بر فراز اسرائیل اعمال کنند.

کمیسیون اروپا و سازمان ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا از روز ۷ مهر و پس از تایید کشته شدن حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان، به خطوط هوایی توصیه کرده بود از پرواز در «تمام سطوح»، در حریم هوایی لبنان و اسرائیل خودداری کنند.

این نهاد اروپایی ارزیابی جدید خود درباره حریم هوایی اسرائیل را تا ۹ آبان معتبر دانسته و تصریح کرده در آن تاریخ مجددا ارزیابی خود را منتشر خواهد کرد.

این توصیه در حالی در تاریخ ۱۹ مهر منتشر شد که پیش از این، ایرفرانس متعلق به فرانسه پروازهای پاریس- بیروت و پاریس-تل‌اویو را تا ۱۷ مهر، ایجین ایرلاینز متعلق به یونان پروازهای ورودی و خروجی خود به بیروت و تل‌آویو را تا ۱۰ آبان، کی‌ال‌ام هلند پروازها به تل‌آویو را دست کم تا پایان سال جاری میلادی، ایزی‌جت بریتانیا همه پروازها به تل‌آویو را تا ۱۰ فروردین ۱۴۰۴، و لوفت‌هانزای آلمان پروازهایش به تل‌آویو را تا ۱۰ آبان و پروازها به تهران را تا ۵ آبان و بیروت را تا ۱۰ آذر لغو کرده‌اند.

منبع: جروزالم پست و مطالب پیشین صدای آمریکا