از آغاز اعتراضات سراسری در ایران، معترضان در شهرهای مختلف، بنرها و مجسمههای قاسم سلیمانی را که جمهوری اسلامی تلاش کرده از او یک «قهرمان ملی» بسازد به آتش کشیدهاند.
تازهترین مورد مربوط به روز چهارشنبه هجدهم آبان و آتش زدن شبانه مجسمه سلیمانی در میدان آرژانتین است.
یک روز بعد در نوزدهم آبان، تصاویری در فضای مجازی منتشر شد که نشان میدهد در زادگاه قاسم سلیمانی در کرمان، چهار نگهبان مسلح شبانهروزی مسئول مراقبت از مجسمه او شدهاند.
شماری از کاربران در فضای مجازی، این اقدام را نوعی «بت پرستی» دانستهاند.
معترضان همچنین در اهواز دو بار مجسمه قاسم سلیمانی را به آتش کشیدند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
تعدادی از مجسمههای قاسم سلیمانی مدت کمی پس از رونمایی، نابود شدند از جمله تندیسی که صبح چهارشنبه ۱۵ دی با حضور مقامات استانی در میدان «حضرت قمربنیهاشم» شهرکرد رونمایی شده بود، اما ساعاتی بعد شبهنگام به آتش کشیده شد.
امام جمعه شهرکرد و «نماینده ولی فقیه» در استان چهار محال و بختیاری آتش زدن تندیس سلیمانی را یادآور «۱۳ دی ماه ۱۳۹۸» - روز کشته شدن قاسم سلیمانی - دانست و گفت: «این جنایت در تاریکی شب مثل همان جنایت در فرودگاه بغداد» بود.
همچنین مجسمهای که در یکی از میدانهای ورودی گنبد کاووس استان گلستان با هزینه چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال نصب شد و چندی بعد توسط معترضان از بین رفت.
پیش از اعتراضات سراسری اخیر نیز مردم نسبت به نصب مجسمهها و بنرهای سلیمانی اعتراض خود را نشان داده بودند.
در مرداد ماه سال جاری ویدئویی از به آتش کشیدن مجسمه قاسم سلیمانی، در شبکههای اجتماعی منتشر شد و فردی در این ویدئو آتش زدن این مجسمه را در یکی از میدانهای شهر یاسوج اعلام کرد.دادستان یاسوج از دستگیری فردی که گفته میشود این مجسمه را آتش زده خبر داده است.
قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران است که کاروان حامل وی سیزدهم دی ۱۳۹۸ در بغداد هدف حمله هوایی ایالات متحده قرار گرفت.