اعتراضات معیشتی در ایران روز دوشنبه با تجمع بازنشستگان مخابرات با وجود بارش برف در برخی مناطق کشور، دستکم در ۹ استان ایران جریان داشت.
بر اساس گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی در روز دوشنبه ۲۹ بهمن، بازنشستگان معترض شرکت مخابرات دستکم در استانهای تهران، زنجان، اصفهان، خوزستان، کرمانشاه، و کردستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
در جریان این تجمعات، معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی حاوی شعارها و خواستههایشان، به سیاستهای جمهوری اسلامی که معیشت آنها را با بحرانهای جدی روبهرو کرده، اعتراض کردند.
بازنشستگان معترض در تهران با شعارهای «وزیر بیلیاقت، نمیخوایم نمیخوایم»، «بازنشسته داد بزن، حقت رو فریاد بزن»، و «فریاد فریاد، از این همه بیداد» راهپیمایی کردند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
راهپیمایی اعتراضی بازنشستگان مخابرات در تهران
معترضان بازنشسته در زنجان، زیر بارش برف و در سرمای شدید تجمع کردند و شعار دادند: «نه سرما نه گرما، نیست جلودار ما» و «بنیاد تعاون، حق ماها رو خورده.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
تجمع اعتراضی بازنشستگان شرکت مخابرات در زنجان
در اصفهان نیز معترضان بازنشسته شرکت مخابرات با شعار «امروز و فردا نکنید، مشکل ما رو حل کنید» اعتراض کردند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بازنشستگان مخابرات در اصفهان: «امروز و فردا نکنید، مشکل ما را حل کنید»
معترضان بازنشسته مخابرات در اهواز، مرکز استان خوزستان نیز شعار «اتحاد اتحاد، علیه ظلم و فساد» سر دادند و راهپیمایی کردند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بازنشستگان معترض مخابرات در اهواز: «اتحاد، اتحاد علیه ظلم و فساد»
بازنشستگان مخابرات در کرمانشاه با شعار «فریاد فریاد، از این همه بیداد» به اعتراض برخاستند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بازنشستگان مخابرات در کرمانشاه: «فریاد، فریاد، از این همه بیداد»
در سنندج، مرکز استان کردستان نیز، بازنشستگان معترض مخابرات در شعارهایشان خطاب به مقامات جمهوری اسلامی تأکید کردند: «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بازنشستگان معترض مخابرات در سنندج: «وعده، وعید کافیه، سفره ما خالیه»
آییننامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۴ سال از تصویب این آییننامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر میرسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.
اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات ماهها است که به طور مستمر در روزهای دوشنبه در جریان است. بهروز نشدن کمک هزینههای رفاهی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بیتوجهی مدیریت به آییننامه ۸۹، مشکلات بیمه تکمیلی، و پرداخت نشدن مطالبات سالهای گذشته به نرخ روز، از جمله دلایل اعتراضات این بازنشستگان است.
همچنین ببینید: اعتراضات معیشتی بازنشستگان مخابرات در دستکم ۹ شهر ایرانگسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
همچنین ببینید: اعتصاب پرستاران؛ بازنشستگان: از کرمان تا تهران، قتل فرزندانمانبه دنبال گسترش بحران معیشت برای شهروندان ایران، سیامک جوادی اقتصاددان، در روزهای گذشته به بخش فارسی صدای آمریکا گفته که جمهوری اسلامی در پی «پیشبرد اهداف ایدئولوژیک شیعه» است و ثروت ایران را به جای سرمایهگذاری در کشور صرف «امت شیعی» در منطقه میکند.
به گفته او، مشکلات معیشتی برای مردم ایران «عمدا» اتفاق میافتد و به دلیل سوءمدیریت نیست و «تمام سیاستگذاریها به ضرر منافع ملی است.» چرا تورم کنترل نمیشود؟ جمهوری اسلامی به عنوان بدهکارترین بنگاه اقتصادی منفعت بزرگی از وجود تورم میبرد و ارزش واقعی بدهی آب میرود.
به تأکید سیامک جوادی، «اولویتهای جمهوری اسلامی در تبلیغات اسلامی و حوزه علمیه و دستگاه سرکوب است و نه معیشت ایرانیان.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
توضیحات سیامک جوادی درباره علل فقر مردم ایران علیرغم تقویت نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی