تجمع بازنشستگان تأمین اجتماعی، صنایع فولاد و کارکنان نفت‌وگاز؛ ادامه اعتصاب بازاریان گناوه

اعتراض کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران در جزیره سیری در روز یک‌شنبه ۱۹ آذر

اعتراضات معیشتی در ایران با تجمع‌های بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی در چند شهر و کارکنان صنعت نفت در جزیره سیری و آغاجاری ادامه یافت. هم‌زمان، بازاریان گناوه نیز برای چندمین روز متوالی اعتصاب کردند.

بر اساس گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی در روز یک‌شنبه ۱۹ آذر، شماری از بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی در چند شهر ایران از جمله اهواز، اراک، کرمانشاه و شوش تجمع کردند.

این معترضان که خواهان رفع مشکلات معیشتی و درمانی هستند، با اشاره به گسترش اختلاس‌ها، به سیاست‌های اقتصادی و بی‌عدالتی در جمهوری اسلامی اعتراض کردند.

در اهواز، بازنشستگان معترض با در دست داشتن پلاکاردی از فرزانه زیلابی، وکیل دادگستری مدافع حقوق کارگران و بازنشستگان حمایت کردند.

تجمع بازنشستگان تأمین اجتماعی در شوش با پخش چای به عنوان کنایه به اختلاس «چای دبش» همراه بود و معترضان شعار دادند: «چای دبش عالیه، سفره ما خالیه.»

بنا بر شعارهای نوشته شده بر پلاکاردها، در کرمانشاه، بازنشستگان معترض «تغییر اساسنامه کانون بازنشستگان و داشتن تشکلی مستقل»‌ را به عنوان «خواسته فوری»‌ خود مطرح کردند.


بازنشستگان صنایع فولاد نیز در شهرهای اصفهان و اهواز در مقابل ساختمان‌های صندوق بازنشستگی فولاد تجمع کردند.

ادامه اعتراضات بازنشستگان که به طور مداوم چند روز برگزار می‌شود، در حالی است که بنا بر تصویب ماده‌ای از لایحه «برنامه هفتم» در مجلس شورای اسلامی، سن بازنشستگی شهروندان ایران افزایش خواهد یافت.

همچنین ببینید: تشدید اعتراضات به افزایش سن بازنشستگی؛ رسانه‌ها: مصوبه جدید مجلس «تیغ تعدیل» بر تنِ «فرودستان» است

همچنین، روز یک‌شنبه گروهی از کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران در جزیره سیری در استان هرمزگان و شماری از کارکنان رسمی شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری در استان خوزستان در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان، در محل کار خود تجمع کردند.

تجمع کارکنان نفت و گاز در آغاجاری

گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی از ادامه اعتصاب بازاریان در گناوه خبر می‌دهد.

این پانزدهمین روز از اعتصاب گسترده در بازار گناوه در استان بوشهر است.

اعتراض کارکنان این صنف به مصوبه «ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی»‌ است که برای واردات کالاهایی که اصطلاحا «ته‌لنجی» نامیده می‌شوند، محدودیت ایجاد می‌کند و بر معیشت هزاران تن تأثیر می‌گذارد.

همچنین ببینید: اعتراضات معیشتی؛ «سفره خالی» بازاریان گناوه مقابل فرمانداری در نهمین روز اعتصاب