اعتراضات معیشتی در ایران روز سهشنبه با اعتصاب پرستاران در شیراز و یزد، تجمع کارگران مجتمع نفت و گاز پارس جنوبی برای چهاردهمین هفته، تجمع بازنشستگان در کرمانشاه، و اعتراض نیروهای شرکتی اداره راهداری در ایلام ادامه یافت.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی در روز سهشنبه ۱۵ آبان، پرستاران و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حرکتی اعتراضی روپوشهای خود را بر دیواره نردهای ساختمان آویختند و روی آن پلاکاردهایی از مطالبات خود نصب کردند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
همزمان، پرستاران در یزد نیز به اعتصاب و تجمع اعتراضی خود ادامه دادند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
پرستاران معترض شعار دادند: «پرستار داد بزن، حقت رو فریاد بزن» و «تعرفهمون کجا رفت، توی جیب کیا رفت.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
تشدید مشکلات و معضلات پرستاران در مرداد سال جاری منجر به شکلگیری یک دوره اعتصاب سراسری پیوسته و دنبالهدار شد که در آن صدها پرستار و کادر درمانی بیمارستانهای دولتی با تاکید بر تحقق مطالبات صنفی و معیشتی خود اعتراضات و اعتصابات خود را دست کم در ۱۶ استان ایران آغاز و تا شهریور ماه ادامه دادند.
بنابر گزارشها پابرجا بودن مشکلات پرستاران باعث شده است تا رئیسکل سازمان نظام پرستاری در نامهای به وزیر بهداشت جمهوری اسلامی «افزایش تعداد بستههای خدمات پرستاری»، «افزایش ارزش نسبی خدمات برخی بخشها» و «افزایش ضریب ریالی تعرفه پرستاری به صورت واقعی» را از جمله مطالبات پرستاران اعلام کند.
تداوم اعتصابهای پرستاران به برخورد نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی با آنان و بازداشت شماری از پرستاران منجر شد که در واکنش به این اقدام وزارت امور خارجه آمریکا و شورای بینالمللی پرستاری (آی.سی.اِن) هشتم شهریور ماه از «بازداشت و محکومیت ناعادلانه» پرستاران معترض در ایران ابراز نگرانی کردند.
همزمان با اعتصابات و اعتراضات پرستاران در روز سهشنبه ۱۵ آبان، کارگران پالایشگاههای گاز پارس جنوبی نیز برای چهاردهمین هفته متوالی تجمع کردند.
به گزارش کانال تلگرامی اعتراض مدنی بازار، اعتراض این کارگران به عملی نشدن وعدههای دولت برای طبقهبندی مشاغل، ساماندهی تردد کارگران اداری و پشتیبانی، و ساماندهی وضعیت رانندگان خودروهای استیجاری صورت گرفته است.
تجمعات اعتراضی کارگران پیمانکاری پالایشگاههای گاز پارس جنوبی در روزهای سهشنبه با عنوان «سهشنبههای اعتراضی» شناخته میشود. در سالهای گذشته، اعتراضات در صنایع نفت و گاز ایران روندی رو به افزایش داشته است.
اعتراضات معیشتی در روز سهشنبه به اعتصاب و تجمع پرستاران و کارگران صنایع نفت و گاز خلاصه نشد و بازنشستگان ارگانهای مختلف نیز در این روز در کرمانشاه تجمع کردند.
بازنشستگان معترض شعار دادند: «نه جنگ میخوایم نه کشتار، رفاه میخوایم ماندگار.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
آنها همچنین خواهان آزادی آهو دریایی، دانشجوی معترض به حجاب اجباری شدند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
همچنین، گزارشها از ایلام حاکی از آن است که کارگران شرکتی اداره راهداری در این استان در اعتراض به کاهش حقوق و مزایا، نبستن قرارداد، پرداخت نشدن رفاهیات و مطالبات و بیتوجهی مقامات به وضعیت معیشتی و اقتصادی، در مقابل سازمان بازرسی استان ایلام تجمع کردند.
کانال تلگرامی اعتراض مدنی بازار اعلام کرد که این شرایط سخت اقتصادی و معیشتی نزدیک به هشت ماه است ادامه دارد اما هیچگونه قراردادی با آنان بسته نشده و علاوه بر این اخیرا از حقوق هر یک از آنان «مبلغ پنج میلیون تومان کسر شده است.»
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
تداوم اعتراضات معیشتی در ایران در روزهای جاری با تشدید مناقشات میان اسرائیل و جمهوری اسلامی همزمان شده و التهاب در بازارهای مالی در ایران نیز همچنان ادامه دارد.
در این زمینه، حسن منصور اقتصاددان، پیشتر به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که برنامه بودجه سال آینده «تورم را بیشتر و حلقه معیشتی را تنگتر» خواهد کرد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند