گزارش ها از مناطق نفت و گاز ایران حاکی از برگزاری تجمعهای اعتراضی کارکنان رسمی نفت و کارگران پیمانکاری پالایشگاههای گاز پارس جنوبی در روز سه شنبه اول آبان و همزمان برخوردهای امنیتی با کارکنان رسمی در منطقه ویژه عسلویه است.
کانال تلگرامی «افکار نفت» که مشکلات و نیز اعتراضات صنفی کارکنان رسمی نفت را منتشر می کند، نوشت که با آغاز «گردهمایی همکاران معترض در محل منطقه ویژه عسلویه»، تعدادی از آنان با «رفتار زننده نمایندگان دادستانی و اطلاعات که ماسک زده بودند» بازداشت و به ماشینهای یگان ویژه منتقل شدند.
بر اساس این گزارش، در پی اعتراض دیگر کارکنان تجمع کننده، «آقایان مجبور به رها کردن همکاران شده و درنهایت شکلگیری تجمع انجام پذیرفت اما به دلیل جو متشنج که از سوی مامورین ایجاد شد، امکان استفاده از چندین بنر آمادهشده و همینطور سیستم صوتی میسر نشد.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
افکار نفت با انتشار عکس و فیلم از برگزاری تجمع اعتراضی کارکنان شرکتهای «اس او جی سی، «اس پی جی سی»، پالایشگاه فجر، سکوی عملیاتی نصر منطقه سیری، فلات قاره منطقه سیری، نفت و گاز پارس، فلات قاره منطقه خارک، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی مرکز ماهشهر، فلات قاره سکوی ایلام و مناطق نفتی اهواز خبر داد.
کارکنان رسمی نفت به «عدم پیگیری وزیر نفت در اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر مستثنی کردن کارمندان مناطق عملیاتی از قانون ظالمانه سقف حقوق» معترض هستند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
آنها همچنین خواستار «حذف کسورات ناعادلانه و پرداخت کامل حقوق مزایایی قانونی که موجب بی انگیزگی گسترده در منابع انسانی شده است»، «حذف سقف بازنشستگی و پرداخت کامل سنوات»، «مرجوع کودن مالیات های اخذ شده طبق قوانین موجود»، «اجرای کامل ماده ۱۰ و پرداخت کامل بک پی آن» و «ادغام نشدن صندوق بازنشستگی نفت با سایر صندوق های ورشکسته» هستند.
در همین حال، به گزارش کانال تلگرامی «کارگاه» که اخبار کارگری در ایران را منتشر می کند، کارگران پیمانکاری پالایشگاههای گاز پارس جنوبی روز سه شنبه برای دوازدهمین هفته اعتصاب و تجمع کردند.
این تجمعات که به «سهشنبههای اعتراضی» شناخته میشود، هر سهشنبه در «اعتراض به خلف وعده دولت در اجرای خواستههای کارگران انجام میشود.»
کارگاه اشاره کرد که «در ۵ هفته اخیر، کارگران پالایشگاه گاز پارسیان در شهرستان مهر استان فارس نیز به سهشنبههای اعتراضی کارگران پارس جنوبی پیوستهاند» و نوشت که کارگران خواستار«بازگشت به کار حجت رضایی، نماینده اخراجی کارگران»، اجرای توافقات قبلی در زمینه مرخصی استحقاقی و پرداخت حق کمپ»، «اجرای صحیح طرح طبقهبندی مشاغل برای همه کارگران پیمانکاری»، «تغییر شرایط تردد و دستمزد رانندگان استیجاری و اجرای طرح طبقهبندی برای رانندگان غیرمالک»، و «اجرای بدون تبعیض ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت برای کارگران اداری و پشتیبانی» هستند.
در سالیان اخیر، اعتراضات در مناطق نفت و گاز ایران روندی افزایشی داشته است. این روند در کنار گسترش اعتراضات کارگران، بازنشستگان، معلمان، پرستاران و دیگر مزدبگیران برخوردهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی را به همراه داشته است.
با این همه، چنین برخوردهایی مانع از گسترش اعتراضات نشده است، به ویژه که شرایط معیشتی کارگران و دیگر مزدبگیران بسیار دشوار شده است.
در حال حاضر، حداقل دستمزد ماهانه کارگران مشمول قانون کار، متاهل و دارای فرزند حدود ۱۱ میلیون تومان است. این در شرایطی است که بر اساس برخی برآوردها از سوی فعالان کارگری که در گذشته در نهادهای حکومتی عضویت داشتند، سبد معیشت به حدود ۳۷ میلیون تومان در ماه رسیده است.